24 dk.da olay yerindeydik

24 dk.da olay yerindeydik
Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe ise hastanın müracaatının 112 Acil Servis ekipleri tarafından ''Çağrı Kayıt Sistemi'' ile kayıt altına alındığını belirtti.

Tepe yaptığı açıklamada;

''Şevki Şahin'in müracaatı, sağlık ekipleri tarafından olay gecesi saat 01:12'de alınmış. Pazar ilçesinden sağlık ekipleri saat 01:14'de harekete geçmiş 01:38'de hastanın bulunduğu adrese ulaşmıştır. Yani, ambulans hastanın müracaatından 24 dakika sonra olay yerine ulaşmış, doktor ve sağlık ekibi gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra hasta ambulansla hastaneye sevk edilmiştir.

Hastanın akciğere giden damar yolu tıkalı olduğu için (Pulmoner Emboli) gerekli her türlü imkanlar seferber edilmesine rağmen hasta kurtarılamamıştır. Ailenin acısını paylaşıyoruz. Ancak bakıldığında sağlık ekibinin her türlü fedakarlığı yaptığı ortadadır.'' 
    
''GEÇİCİ BİR SÜRE İÇİN ŞOFÖR EKSİKLİĞİ OLDUĞU DOĞRUDUR''
    
Ambulans şoförü olarak bahsedilen N.A'nın kaymakamlık onayı ile görev yaptığını vurgulayan Tepe, şunları anlattı:

''N.A. sözleşmeli olarak görev yapmaktaydı. Altı aylık sözleşmesi dolduğu için yeni sözleşme imzalanmadı. Bu nedenle görevden ayrıldı.

Bahsedildiği gibi sağlık çalışanlarına direksiyon dersi verdiği doğru değil. Görev yaptığı süre içerisinde çok büyük fedakarlıklar yaparak hizmetinde en ufak bir eksiklik göstermemiştir. Hemşin ilçesinde geçici bir süre için şoför eksikliği olduğu doğrudur. Ambulanslarda, devlet memuru kadrosu şoför olanlar dışında başkalarını ambulanslarda görevlendiremediğimiz için zorlanıyoruz. Bu eksikliği gidermek için uğraşıyoruz. Şu an için başka bir devlet kuruluşunda çalışan bir şoför arkadaşı görevlendirdik.'

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/rizede-saglik-skandali-9049.htm