2'si de CHP'li, 2'si de Rize Adayı Peki Hangisi Yalan Söylüyor?

2'si de CHP'li, 2'si de Rize Adayı Peki Hangisi Yalan Söylüyor?
CHP Rize Milletvekili Adaylarının son günlerde yapmış oldukları açıklamalar akıllarda soru işaretleri bıraktı

CHP Rize 3. Sıra Milletvekili Adayı Ali Şahinler’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili “Tayyip Efendinin imparatorluğunu yıkmaya geldik” şeklinde yapmış olduğu açıklamadan sonra birinci sıra adayı olan Kemal Köymen’in “Buraya Cumhurbaşkanımızla yarışmaya gelmedik” sözleri ortada bir tutarsızlığın olduğunu gösterdi.

CHP ADAYI ŞAHİNLER, “TAYYİP EFENDİ İMPARATORLUĞUNU YIKMAYA GELDİK”

Ali Şahinler bir açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili, “Biz Rize’de Tayyip Efendi imparatorluğunu yıkmak, buradan 3 kişi olarak gitmek üzere geldik meclise. Tabi olmayabilir 2 de olabilir önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin şeytanın bacağını kırıp milletvekili çıkarmasıdır” diyerek sözlerini söyle sürdürmüştü, “Partiyle olan bağlantım İstanbul Taksim Gezisi’nde başladı. Bizde 300 kişi olarak partiye girdik. Gezi direnişinin önderlerinden kabul ettikleri için beni önerdiler. Parti de seni içimize almak istiyoruz, bizden milletvekili olur musun? dediler”

CHP ADAYI KÖYMEN, “BURAYA CUMHURBAŞKANIMIZLA YARIŞMAYA GELMEDİK”

CHP Rize Milletvekili Adayı Kemal Köymen katıldığı bir televizyon programında diğer CHP adayı Şahinlerin tersine, “Biz buraya Cumhurbaşkanımızla yarışmaya gelmedik. Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı’dır. Biz Cumhurbaşkanımızı seçim kampanyasında AK Parti için çalıştığını görmek istemiyoruz. Ümit ediyoruz ki biz AK Parti milletvekilleriyle yarışacağız, onlarla seçime gireceğiz ve seçmenimiz bizleri de AK Partili adayları da inceleyecek, hangimizin daha iyi hizmet verebileceğini takdir edeceklerdir. Yani bizi ülkemizin Cumhurbaşkanı’yla mukayese etmesinler. Recep Tayyip Erdoğan mı? Yoksa Kemal Köymen mi? Çetin Keçeli mi? Yoksa Ali Şahinler mi? Bizi AK Partili milletvekilleriyle mukayese  etsinler”dedi.

Ayrıca Köymen katıldığı programda, milletvekili seçildiği takdirde ayda en az bir kere Rize’ye geleceğinin sözünü verdi.

GEZİ’NİN MALİYETİ 210 MİLYAR LİRA, CHP ADAYI ŞAHİNLER GEZİ ÖNDERİ

Gezi Olaylarının Türkiye’ye olan maliyetinin 210 milyar lira olduğu, bu parayla 4-5 GAP, 38-40 Boğaz Köprüsü, 15 bin okul, 850-900 adet hastane yapılabileceği hesaplanmıştı. Şahinler ise kendisinin CHP’liler tarafından Gezi Olayları’nda “Önder” olarak kabul edildiğini söyledi.