3 Büyüklerin Belalısı Rizesporlu Golcü

3 Büyüklerin Belalısı Rizesporlu Golcü
Ç.Rizespor’un Kamerunlu oyuncusu Leonard Kweuke, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a Süper Ligde bu sezon gol atan tek oyuncu oldu.

Rizespor’un Kamerunlu golcüsü Leonard Kweuke, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ı da boş geçmedi. Yeşil Mavili futbolcu Beşiktaş karşısında takımının ilk golünü penaltıdan kaydederken bu sezon Süper ligde 3 takıma da gol atan tek futbolcu oldu.

kweuke-rizespor-gol-sevinci.jpg

Fenerbahçe ile Rize'de oynanan ve rakibin 2-1 kazandığı maçta Rizespor’un tek golünü atan Kweuke, yine Rize'de 1-1 sona eren Galatasaray maçında penaltıdan gol attı. Kweuke, son olarak bu hafta yine Rize'de bu kez Beşiktaş'a penaltıdan gol attı ve ligdeki toplam gol sayısını 7'ye çıkartarak takımın en golcü oyuncusu ünvanını sürdürdü.

kweuke-rizesporda-gol-sevinci.jpg

Ç.Rizespor’un Süper Lig tarihindeki 500. Golüne de imza atan Kweuke, ligde ayrıca Eskişehirspor ve Gaziantepspor’a 1, Antalyaspor’a 2 gol kaydetme başarısı göstermişti.

kweuke.jpg

RİZE DÖRT BÜYÜKLERİ YENEMEDİ 7 MAÇTA 5 BERABERLİKLE 5 PUAN TOPLADI

Öte yandan Ç.Rizespor, 5 yıl aradan sonra yükseldiği Süper Ligde bu sezon 4 büyüklerle oynadığı karşılaşmalarda galibiyet göremedi. 31. Haftada İstanbul’da oynananacak olan Fenerbahçe karşılaşması dışında 4 büyük takımla maçı kalmayan Ç.Rizespor, geride kalan 7 maçta 5 beraberlik elde ederek 5 puan topladı. Yeşil Mavililer, 4 büyükler arasında Trabzonspor’a Trabzon’da, Fenerbahçe’ye ise Rize’de aynı sonuçlarla 2-1 kaybetti.

Karadeniz ekibi, Galatasaray ile hem deplasmanda hem Rize’de 1-1 berabere kalırken, Beşiktaş ile deplasmanda 0-0, Rize’de 2-2, Trabzonspor ile Rize’de 0-0 berabere kaldı.