3 Günde 619 Ünite Kan Bağışı Sağlandı

3 Günde 619 Ünite Kan Bağışı Sağlandı
Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Kan Merkezi'nin Çaykur Rizespor forması hediyeli kan bağış kampanyasının ilk 3 gününde toplamda 619 ünite kan bağışı sağlandı.

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Kan Merkezi, Rize Belediyesi, AK Parti Rize İl Başkanlığı ve Çaykur Rizespor Kulübü'nün desteğiyle kan bağışı kampanyası başlattı. 'Şehrimizde Kan'panya Var" başlığı ile başlatılan ve "Sevdan İçin Kan Ver" sloganıyla başlatılan kampanya ile kan veren herkese Çaykur Rizespor forması hediye edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında kurulan Kızılay çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği kampanyanın ilk 3 gününde toplamda 619 ünite kan bağışı yapıldı. İkinci günde 233 ünite bağışla Doğu Karadeniz Bölge rekoru kırıldı. 3. gün sonunda ise bir önceki günün rekoru kırılarak 238 ünite kan bağışlandı. 1 hafta sürecek kampanyada ise bin 300 ünite kan toplanması hedefleniyor.

Türk Kızılayı Rize Şube Başkanı Bahattin Karali 3. günde kan bağışı devam ettiği sırada yaptığı açıklamada, "Kızılay olarak yaptığımız organizasyonda 3 günde 550 kana ulaştık. Rizeli vatandaşlarımıza Kızılayımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

mevzu-forma-olunca-3-gunde-550-unite-kan-bagisi-saglandi..jpgmevzu-forma-olunca-3-gunde-550-unite-kan-bagisi-saglandi.jpg