3 Padişah, 1 Halife, 12 Cumhurbaşkanı, 26 Başbakan, 62 İktidar Eskiten Rize’nin 132 Yıllık Büyük Rüyası Gerçekleşiyor

3 Padişah, 1 Halife, 12 Cumhurbaşkanı, 26 Başbakan, 62 İktidar Eskiten Rize’nin 132 Yıllık Büyük Rüyası Gerçekleşiyor
1880'li yıllarda Sultan İkinci Abdülhamit döneminde Ovit Dağı'nın tünelle geçilmesi konusunda düşünce ve proje taslağında bulunan Ovit Tünelinin yüzde 70’i tamamlandı. Tünelin tamamlanmasıyla Rize’nin 132 yıllık büyük rüyası sona erecek.

1880'li yıllarda Sultan İkinci Abdülhamit döneminde Ovit Dağı'nın tünelle geçilmesi konusunda düşünce ve proje taslağında bulunan ve 13 Mayıs 2012’de Başbakan Erdoğan tarafından temeli atılan Ovit Tünelinin yüzde 70’i tamamlandı. Tünelin tamamlanmasıyla Rize’nin 132 yıllık büyük rüyası sona erecek. Ovit Dağı’nın tünelle geçilmesi konusundaki düşüncenin 1880’li yıllara dayanmasının ardından 3 Osmanlı Padişahı, 1 Halife, 12 Cumhurbaşkanı ve 62 iktidar döneminde 26 Başbakan görev yaptı.

ovit-tuneli-temel-atma-toreni-erdogan.jpg

AK Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Karal beraberinde Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ile birlikte Rize’nin Kalkandere ilçesinde bir araya geldiği vatandaşlara Rize’nin Ovit Tüneli’yle birlikte iç bölgelerin bir kapısı konumuna geleceğinden bahsetti.

hasan-karal-secim-calismasinda-1-001.jpg

KARAL, “132 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞİYOR”

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Kalkandere’de yapmış olduğu konuşmada, Ovit Yolu güzergahının önemine değinerek, “Önümüzdeki yıllarda bu güzergah Türkiye’nin en işlek yollarından bir tanesi olacaktır. Karadeniz’in doğuya, güneydoğuya, Kafkaslara, Suriye, Irak, Filistin, Ürdün, Lübnan’a olan bağlantısı bu yol üzerinden olacaktır. Bu eser 132 yıllık hayalin bir ürünüdür. Osmanlı’nın son padişahlarından Abdülmecit Han’ın “Karadeniz’in iç bölgelerle bağlantısı ancak Ovit’le kaimdir” dediği ama hiç kimsenin cesaret edemediği bu eseri, vatandaşlarımızın bizim arkamızdaki dik duruşla beraber başlattık ve projenin 3’te 2’lik bölümünü tamamladık. Ovit Tüneli’nin yüzde 70’ini tamamladık. Dünyanın en büyük ikinci tünel projesidir” dedi.

hasan-karal-secim-calismasinda-2-001.jpg