4 tekerlekli ana okulu

4 tekerlekli ana okulu
Milli Eğitim Müdürlüğünce, bir otobüsün teknolojik unsurlarla donatılmasıyla oluşturulan gezici anaokulu, minik öğrencilere hizmet veriyor.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünce, bir otobüsün teknolojik unsurlarla donatılmasıyla oluşturulan gezici anaokulu, minik öğrencilere hizmet veriyor.

Son olarak Teferrüç Ali Osman Gür İlköğretim Okulunun bahçesinde konuşlandırılan gezici anaokulunda tuvalet, mutfak, çocukların çizim yapmaları için masa ve sandalyelerle çizgi film gösteriminin yapıldığı televizyon bulunuyor.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere ikili öğrenim yapılan gezici anaokuluna giden minik öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde kendilerini okula hazırlıyor.

4-tekerli-ana-okulu-2.jpg

Anaokulu öğretmeni Özlem Malat, otobüsün dar olmasının dışında herhangi bir sıkıntılarının bulunmadığını, ders etkinlikleri için gerekli donanıma sahip olduklarını söyledi.

Oyunlar için bahçeye çıktıklarını, soğuk havalarda ise okulun salonunu kullandıklarını ifade eden Malat, genellikle dar gelirli ailelerin oturduğu semtte anaokulunun çok önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Malat, tek düşüncesinin minikleri ilköğretim okuluna en iyi şekilde hazırlamak olduğunu ifade ederek, "Öğrencilerimden çok memnunum. Verilen bilgiyi çok çabuk alıyorlar. Aileler de çocuklarının anaokulunda gördüğü eğitimden memnun" dedi.

İlk kez gezici bir anaokulunda eğitim verdiğini dile getiren Malat, şunları kaydetti: "Sanıyorum bu Türkiye'de de bir ilk. Otobüs çok iyi hazırlanmış . Neredeyse hiç eksiğimiz yok. Biraz dar ama 10 öğrenci için yeterli oluyor bize. Daha sıcak bir ortam oluyor. Ancak öğrenci sayımız artarsa gezici anaokulu yetersiz kalır."

4-tekerli-ana-okulu-1.jpg