500 öğrenciye yardım

500 öğrenciye yardım
Rize Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında ildeki başarılı ancak maddi imkanı yeterli olmayan 500 öğrenciye çalışma masası, sandalye ve lamba verilmeye başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize Reşadiye Zihni Derin İlköğretim Okulunda düzenlenen, öğrenci ve velilerinin katıldığı törende, geçen yıl il genelinde öğretmenlerin velileri evinde ziyaret ettiklerini hatırlatarak, ziyaretlerin bu yıl da sürdürüleceğini söyledi.

Bu çalışma kapsamında evinde çalışma masası olmayan çocukları tespit ettiklerini ifade eden Çelik, ''Bu öğrencilere yönelik bir proje başlattık. Çalışma kapsamda il merkezinde 500 çocuğa çalışma masası, çalışma koltuğu ve lamba vermeye karar verdik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle hazırlığımızı tamamlayıp ailelere bu malzemeleri teslim etmeye başladık'' dedi.

Proje kapsamında bu öğrencileri 10'ar kişilik gruplara ayırarak her gruba birer gönüllü öğretmen vereceklerini bildiren Çelik, ''Eğitim olmadan kalkınma olmaz. İlimizde fiziki altyapı önemli ölçüde bitti, şimdi kaliteyi sağlayacağız. Bunun için veli ve öğretmenlerimizin daha fazla çaba harcaması lazım'' diye konuştu.

Çelik, ilerleyen günlerde ayrıca 500 lise öğrencisine yönelik de aynı projeyi uygulamaya koyacaklarını kaydederek, ''Eğitimin olmazsa olmazı çalışmaktır. Bugün ilk etapta 20 masa ve diğer malzemeleri belirlediğimiz ailelere dağıtmaya başlıyoruz. Kısa süre içinde diğer öğrencilere de masa ve eşyalarını teslim edeceğiz'' dedi.

Not: Fatma Çolak isimli okuyucumuzun   yorumundaki  duyarlılığına teşekkür ederiz. Yardım alan öğrencilerin resimlerini bu anlayışla haberimizden çıkardığımızı belirtiriz.