58. Kütüphane Haftası Rize'de Kutlanıyor

58. Kütüphane Haftası Rize'de Kutlanıyor
58.si düzenlenen “Kütüphane Haftası” kutlama etkinliklerinin açılış programı Rize İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen törenle başladı. Kutlama etkinliklerinin açılış programına Vali Kemal Çeber de katıldı.

58. Kütüphane Haftası 28 Mart-03 Nisan tarihleri arasında düzenlenen çeşitli etkinliklerle Rize’de kutlanacak. Rize Valisi Kemal Çeber de kutlama etkinliklerinin açılış programına katıldı.

Vali Çeber’in katılımıyla Rize İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından protokol üyelerinin de katılımıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Kütüphaneye kayıtlı üyeler arasında farklı kategorilerde en çok kitap okuyanlara ödülleri verildi. Kitap karakterlerinin canlandırıldığı alan gezildi. Kütüphanede ders çalışan öğrencilerle sohbet eden Vali Kemal Çeber, öğrencilere başarılar diledi.

Vali Çeber, kütüphanelerin hayatımızdaki önemine değinerek, “Kütüphaneler, bir toplumun bilgisinin birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Huzurlu, mutlu, müreffeh, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir ülkenin teminatı olan kütüphaneler, her yaştan vatandaşımıza kapılarını açarak kuşakları çatısı altında toplamaktadır. Nasıl ki eğitim ve bilimin olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, kitapların ve kütüphanelerin de olmadığı bir dünya da düşünemeyiz. Bu vesile ile 58. Kütüphane Haftası’nın ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Hafta boyunca yapılacak etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Açılış programına Vali Kemal Çeber’in yanı sıra; eşi Neslihan Ayan Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yoldaş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

58-kutuphane-haftasi-rizede-kutlaniyor.jpg