6 Ödüllü “Tek Kişilik Şehir” Tiyatro Oyunu Rize'de Sahnelenecek

6 Ödüllü “Tek Kişilik Şehir” Tiyatro Oyunu Rize'de Sahnelenecek
6 dalda ödül kazanan Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Tek Kişilik Şehir” adlı oyunu Rize'de sahnelenecek.

2003 Afife Tiyatro Ödülleri Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü, 2007 - 2008 yıllarında Serhat Nalbantoğlu’nun Sanat Kurumu En İyi Yönetmen Ödülü, Cüneyt Mete’nin En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Devrim Yakut’un En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Işın Mumcu’nun En İyi Çevre Tasarımı Ödülü ve Devrim Yakut’un VIII. Lions Tiyatro Ödülleri arasında En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü kazandığı “Tek Kişilik Şehir” adlı oyun Rize’de sahnelenecek.

2003 ve 2007-2008 sezonunda toplamda 6 dalda ödül kazanan Ankara Devlet Tiyatrosu’nun herşeyin çok hızlı değiştiği ve herşeyin internetten alınıp satılabildiği yaşadığımız çağda, insanoğlunun doğadan uzaklaşması, diğer insanlara ve kendine yabancılaşması mizahi bir dille eleştirildiği “Tek Kişilik Şehir” adlı oyunu 15 - 16 Ocak 2013 tarihlerinde saat:20:00’de Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Büyük Salonda 15 - 16 Ocak 2013 tarihlerinde saat:20:00’de sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilecek.

tek-kisilik-sehir-tiyatro-oyunu.jpg

Kalabalıklar içerisinde yalnız olduğunu hissetmek : Tek kişilik şehir.
 
Behiç Ak’ın büyük ustalıkla yazdığı eser, teknolojinin insan hayatındaki yerini sorgularken, asosyalleşen bireylerin kendisiyle çatışmasına yer veriyor. Birey kavramını sorgulayan oyun, günümüz yaşam biçiminin dayattığı birçok kavram ve ilişkiyi yeniden düşünmemize neden oluyor.Görünürde, sanal aşkı yakalayan  adam ve kadının üç aşağı beş yukarı aynı hayatları yaşadığı ve buna ek olarak umursamaz garson kızın diyaloglarından oluşan bir oyun. Ama verdiği mesaj, günümüz insanını yalnızlığa iten ve giderek sadece "tek kişilik aileler" haline gelmeye başlayan büyük kent yaşamının mizahi bir eleştirisi anlatılıyor.