60 Bin Adalet Personeli Rize’de Hizmet Alacak

60 Bin Adalet Personeli Rize’de Hizmet Alacak
Rize'de Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından açılan Türkiye'de ilk ve tek olan Rize Personel Eğitim Merkezi'nde eğitimler Nisan ayında başlıyor.

Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi resmi açılış öncesinde kapılarını basın mensuplarına açtı. Merkez Başkanı Necati Kurçenli ve Başkan Yardımcısı Mustafa Özden basın mensuplarına merkezin hedeflerini açıkladı.

Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli Türkiye'de bu merkezin ilk ve tek olduğunu hatırlatarak yaklaşık 60 bin adalet personelinin Rize'de eğitim alacağını vurguladı. Kurçenli "Bu amaç doğrultusunda Türkiye genelinde 592 Adliye ve 139 Ağır Ceza Merkezi'nde çalışmakta olan yaklaşık 5 bin Mübaşir, yine yaklaşık 5 bin İcra Müdürlüğü Personeli, 5 bin Yazı İşleri Müdürü ve yaklaşık 35 bin civarında Adliye Zabıt Katibi olmak üzere toplamda yaklaşık 60 bin yardımcı yargı personeline hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim verilmesi planlanmaktadır. İlk eğitime 3 Nisan itibari ile başlayacağız" dedi.

adalet-bakanligi-rize-personel-egitim-merkezi-baskani-necati-kurcenli.jpg

Basın mensuplarına binayı gezdiren Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, "Rizeli'nin ev sahipliği ile yurdun dört bir köşesinden gelecek tüm adliye personeline adalet hizmetinin çok daha etkin, hızlı ve kaliteli sunumu noktasında motivasyona yönelik eğitime tabi tutmayı amaçlıyoruz" dedi.

öte yandan Alipaşa mahallesindeki devasa tesis, görme engelliler okulu olarak inşa edildi. Ardından Fen Lisesi daha sonra Polis Eğitim Merkezi'ne dönüştürülen kompleks artık Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek.

Kısa sürede personel eğitim merkezine dönüşümün sağlandığı tesiste bu yıl 5 bin personele hizmet verilmesi amaçlanıyor.

necati-kurcenli-adalet-bakanligi-rize-personel-egitim-merkezi-baskani.jpg