81 İlde 81 Okula Çaylar Rahmi Başkan’dan Enişte Lokumları Vali’den

81 İlde 81 Okula Çaylar Rahmi Başkan’dan Enişte Lokumları Vali’den
Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in çay desteği vereceği Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un paylaşımına Rize kurabiyesi “Enişte Lokumu” ile destek vereceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, resmi Twitter hesabından yaptığı “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız" açıklamasına Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin duyarsız kalmayarak, 

“Sayın Bakanım duyduk ki 40 dakikalık teneffüste çocuklarımıza  tatlısından tuzlusuna memleketimizin dört bir yanından ikramlar yapılacakmış. Ee bu ziyafeti çay ile taçlandırmak lazım diye düşündük. 81 ilimizde 81 okula çaylar, çayın başkenti Rize'den.” yazarak destek verdi.

Rize Valisi Kemal Çeber de çay ziyafetinin yanına en iyi Rize kurabiyesi olan ve damat lokumu olarak adlandırılan “Enişte Lokumu” gideceğini kaydederek, Bakan Selçuk’un paylaşımına “Enişte Lokumu” desteği vereceklerini ifade etti.

Vali Çeber, ‘Çaylar Rahmi Başkan’dan enişte lokumları Vali’den’ ifadelerine de yer verdiği destek paylaşımında “Düşündük de Rize çayın yanında ne gider? Rizelilere özgü, Rize’nin coğrafi işaret yolundaki geleneksel ürünü ‘Enişte Lokumu’ hiçte fena olmaz. O zaman 40 dak. ilk teneffüste, 81 ilde 81 okula çaylar Rahmi Başkan’dan enişte lokumları Vali’den.” dedi.

4dd01788-8dcd-49c0-b66d-4b7887019f55.jpeg

6154cec1-9e4b-44d4-b349-ddb09f79f5c3.jpeg