81 İlden, 81 Anne Rize'de Buluştu

81 İlden, 81 Anne Rize'de Buluştu
Rize Valiliği ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, üniversitede öğrenim gören Türkiye'nin her ilinden birer öğrencinin annesi Anneler Günü dolayısı ile Rize'ye geldi.

"81 ilin annesi Rize'de çayda buluşuyor" adlı etkinlik kapsamında anneler, bugün sabah saatlerinde Rize’de tulum ve kemençe ile karşılandı.

Karşılamaya Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız ile beraber çok sayıda vatandaş katıldı.

81-ilden,-81-anne-rize’de-bulustu-2.jpg

Karşılamanın ardından Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezine geçildi. Burada bir konuşma yapan Rize Valisi Nurullah Çakır, "İllerin isimlerini sayarak il temsilcilerinin el kaldırmasını rica etti. Saydığı illerin temsilcileri el kaldırarak buradayız." dedi.

nurullah-cakir-rize-valisi.20130510143002.jpg

Vali Çakır, “Tüm Türkiye’den bir temsilci annemizin Rize’de bir çay molası vermesi için burada buluştuk. Evlerde çay molaları, çay saatleri olurdu. Şimdi ise çayın memleketi Rize’de bir mola verdiniz. Hepiniz yeşil ile mavinin buluştuğu Rize’ye hoş geldiniz. Erkekler askere gider Türkiye’yi tanır, biz farklı bir şey yaptık annelerimizi Rize’ye çağırarak Türkiye’nin 81 ilinden gelen anneler ile tanıştırdık. Bir şekilde de erkeklerden bir adım öne geçtik. Buraya katılan tüm annelerimiz üç gün boyunca en iyi şekilde ağırlanıp yolcu edilecek. Buradan gittikten sonra sizden isteğimiz Rize’de gördüğünüz güzellikleri, insanlarını, doğasını, çayını ve kültür güzelliklerini Türkiye’ye anlatmanızdır” diye konuştu.

81 ilden gelen anneler Rize’de üç gün boyunca bir dizi etkinliğe katılacaklar.

81-ilden,-81-anne-rize’de-bulustu-3.jpg

81-ilden,-81-anne-rize’de-bulustu-1.jpg