84 Kişinin Alınacağı Çay Eksperliğine 207 Kişi Başvurdu

84 Kişinin Alınacağı Çay Eksperliğine 207 Kişi Başvurdu
Çaykur’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da alımını yapacağı 84 çay eksperi mevsimlik işçi alımına 207 kişi başvuruda bulundu.

Çaykur’un KPSS şartı olmadan Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinin ikametgah şartı ile alımını yapacağı 84 çay eksperi iş başvuruları İşkur tarafından 1 Temmuz 2015 tarihinde başlatılmış ve 10 Temmuz 2015 tarihinde sona ermişti. En fazla başvuru 155 ile Rize’de olurken, Trabzon’da ise 25 eksik başvuru oldu.

HANGİ İL'E KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?

4 il için başvuruların yapıldığı İşkur İl Müdürlüklerine toplam 207 kişinin başvuruda bulunduğu bilgisine ulaşılırken, çay eksperi alımında en fazla başvuru 11 kişinin işe alınacağı Rize’de gerçekleşti.

Rize için 155 kişi iş başvurusunda bulunurken, 68 kişinin alınacağı Trabzon için 43 başvuru, 3 kişinin işe alınacağı Giresun için 5 başvuru ve 2 kişinin işe alınacağı Artvin için 4 başvuru yapıldı. Trabzon dışındaki illerde kontenjandan fazla başvuruda bulunulurken Trabzon'da ise kontenjan sayısından az başvuru oldu ve 25 kişilik açık kaldı.

KONTENJANDAN  FAZLA BAŞVURUDA BULUNULAN FABRİKALARDA İŞÇİ ALIMI NASIL YAPILACAK?

Çaykur’un fabrika kontenjanlarından daha fazla başvuruda bulunulan fabrikalarında işe girecekler İŞKUR’a kayıt tarihlerine göre işe alınacak. İşkur’a en erken (Çaykur işi için değil genel olarak) işsizlik kaydını yaptıranlardan kontenjan sayısı kadar kişi işe yerleşecek. Fabrika kontenjanı kadar yada fabrika kontenjanından daha az başvuruda bulunulan fabrikalarda başvuruda bulunanlar direkt işe girecek.

Örneğin, İşkur’a 1 Ocak 2009 tarihinde işsizlik kaydında bulunan kişi, 2 Ocak 2009 tarihli ve daha sonraki tarihli işsizlik kaydı yaptırana göre avantajlı ve işe yerleşecek kişi olacak.

Yerleşmelerin ardından Trabzon için boş kalan 25 kadroya işe giremeyen adaylara teklifte bulunulacak.

Çaykur’un hangi fabrikaya kaç başvuruda bulunulduğunu bir iki gün içinde, işe girenleri ise 1 hafta ile 10 gün içinde kesinlik kazanarak açıklaması bekleniyor.

84 ÇAY EKSPERİNİN İLLERE VE FABRİKALARA GÖRE DAĞILIMI

RİZE İÇİN ALINACAK ÇAY EKSPERİ SAYISI : 11

SELİMİYE ÇAY FABRİKASI : 1

KALKANDERE ÇAY FABRİKASI : 2

İYİDERE KALECİK ÇAY FABRİKASI : 2

KALKANDERE TAŞÇILAR ÇAY FABRİKASI : 5

AMBARLIK ÇAY FABRİKASI : 1

TRABZON İÇİN ALINACAK ÇAY EKSPERİ SAYISI : 68

ESKİPAZAR ÇAY FABRİKASI  : 5

ARAKLI ÇAY FABRİKASI :  1

OF BÖLÜMLÜ ÇAY FABRİKASI : 14

ÇAMLI ÇAY FABRİKASI : 11

HAYRAT ÇAY FABRİKASI : 16

OF KARACA ÇAY FABRİKASI : 12

OF ÇAY FABRİKASI : 7

SÜRMENE ÇAY FABRİKASI: 2

ARTVİN İÇİN ALINACAK ÇAY EKSPERİ SAYISI : 2

Hopa Çay Fabrikası : 1

Arhavi Çay Fabrikası : 1

GİRESUN İÇİN ALINACAK ÇAY EKSPERİ SAYISI : 3

Tirebolu Çay Fabrikası : 3