9. Kodlama Atölyesi Çamlıhemşin'de Açıldı

9. Kodlama Atölyesi Çamlıhemşin'de Açıldı
Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde, “Geleceğin Yazılımcıları Rize’de Yetişiyor” sloganı ile yürütülen kodlama projesi kapsamında oluşturulan atölyelerin 9.’su Çamlıhemşin İlçesinde açıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde yürütülen Kodla Rize Projesi kapsamında oluşturulan kodlama atölyelerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi hizmet binasında oluşturulan Rize'deki 9. kodlama atölyesinin açılış törenine, Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, kodlama atölyesinin oluşturulmasında katkı sağlayan hayırseverler Ziya Aydınoğlu ile Şeref Aydınoğlu ve diğer yetkililer eşlik etti.

rize-valisi-erdogan-bektas’in-himayesinde,-“gelecegin-yazilimcilari-rize’de-yetisiyor”-slogani-ile-yurutulen-kodlama-projesi-kapsaminda-olusturulan-atolyelerin-9ncu-su-camlihemsin-ilcesinde-acildi-(3).jpg

Vali Erdoğan Bektaş, kodlama atölyesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada; Rize’de kodlama projesini öğretmen ve öğrencilerin sevmesi ve yerel dinamiklerin de projeye sahip çıkması sonucu iyi bir ivme yakaladığını, bu sayede de projede çok güzel sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

Vali Bektaş, ayrıca günümüzün internet ve bilişim çağı olduğuna vurgu yaparak, “Kullandığımız bütün elektronik araçlar birer kod yazılımı ile çalışmakta. Hepimizin malumu son zamanlarda insansız hava aracı (İHA) ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) kavramlarını sıklıkla duyuyoruz. Ülkemiz bu araçları daha önce başka ülkelerden temin ederek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine kazandırılıyordu. Ancak dışardan temin ettiğimiz bu araçlarla istediğimiz sonucu bir türlü alamadık. Bunun üzerine kendi mühendislerimiz ve kendi yazılımlarımızla, tamamen milli İHA ve SİHA’lar üretmeye başladık. Geldiğimiz bu noktada da terörle mücadele konusunda çok ciddi sonuçlar almaya başladık” dedi.

rize-valisi-erdogan-bektas’in-himayesinde,-“gelecegin-yazilimcilari-rize’de-yetisiyor”-slogani-ile-yurutulen-kodlama-projesi-kapsaminda-olusturulan-atolyelerin-9ncu-su-camlihemsin-ilcesinde-acildi-(6).jpg

Teknolojiyi üreten değil, sadece tüketen bir toplum olmamız durumunda geleceğe güvenle bakmamızın mümkün olamayacağını ifade eden Vali Bektaş, “Biz bu proje ve atölyelerle geleceğin üreten yazılımcılarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Hedeflerimize ulaşma noktasında bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bu atölyelerin oluşturulmasına katkı sağlayan başta hayırseverlerimize, okul idarecilerimize, projemize sahip çıkan öğretmen ve velilerimize teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Açılış programının son bölümünde Uluslararası Enformatik ve Bilgi-İşlemsel Düşünme Etkinliğine katılıp dereceye giren İbrahim Kerim Ayaşlı ve Ezgi Bekar’a Vali Bektaş, tarafından hediye verildi.  

rize-valisi-erdogan-bektas’in-himayesinde,-“gelecegin-yazilimcilari-rize’de-yetisiyor”-slogani-ile-yurutulen-kodlama-projesi-kapsaminda-olusturulan-atolyelerin-9ncu-su-camlihemsin-ilcesinde-acildi-(1).jpgrize-valisi-erdogan-bektas’in-himayesinde,-“gelecegin-yazilimcilari-rize’de-yetisiyor”-slogani-ile-yurutulen-kodlama-projesi-kapsaminda-olusturulan-atolyelerin-9ncu-su-camlihemsin-ilcesinde-acildi-(2).jpgrize-valisi-erdogan-bektas’in-himayesinde,-“gelecegin-yazilimcilari-rize’de-yetisiyor”-slogani-ile-yurutulen-kodlama-projesi-kapsaminda-olusturulan-atolyelerin-9ncu-su-camlihemsin-ilcesinde-acildi-(4).jpgrize-valisi-erdogan-bektas’in-himayesinde,-“gelecegin-yazilimcilari-rize’de-yetisiyor”-slogani-ile-yurutulen-kodlama-projesi-kapsaminda-olusturulan-atolyelerin-9ncu-su-camlihemsin-ilcesinde-acildi-(5).jpg