Açılan HES'e Suç Duyurusu - VİDEO

Açılan HES'e Suç Duyurusu - VİDEO
Başbakan Erdoğan'ın açılışını yapacağı İkizdere'deki Cevizlik Hidroelektrik Santrali Regülatör bölümü önüne gelen Derelerin Kardeşliği Platformu üyesi yaklaşık 10 kişilik grup açılışı protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Derelerin Kardeşliği Platformu İkizdere Temsilcisi İsmet Ekşi'nin okuduğu basın açıklamasında, "Bu proje mahkemeliktir. Hukuki süreç devam etmektedir. Öyle anlaşılıyor ki mahkeme kararını vermeden, kararı Başbakan vermiştir. Bu projeden dereye bırakılan su bugün ÇED raporu değerinin altındadır. Balıklar ve diğer canlılar kurutulmuş dereden hangi motorlu araçlar kullanarak yukarıya geçecektir? Tesis alanı çevresinde görüldüğü gibi bir doğa katliamı yapılmıştır. Bu tesis vadide yaşayan halkın ekonomik, sosyal ve kültürel açlığına asla ilaç olmayacaktır. Türkiye'nin enerji ihtiyacına katkısı ise devede kulak seviyesindedir. Vadinin turizm potansiyeli bu projelerin uygulamaya konulmasının ardından yok olacaktır. Vadinin hukuka aykırı ve haksız ölüm kararının infazını seyretmeyeceğiz. Bu haksız ölüm fermanını infaz edecek Başbakan'ı, yandaşı ve yapımcısı Sanko'yu ve şakşakçıların başbaşa bırakıp buradan ayrılıyoruz" dedi.

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan ise, hukuki süreci devam eden santralin açılışının yasal olmadığını belirterek, konuyla ilgili İkizdere Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.