Açılım planı ABD'nin planıdır

Açılım planı ABD'nin planıdır
İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, ''demokratik açılım'' planının ABD'nin planı olduğunu iddia etti.

Gültekin, partisinin Rize il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Nisan 2003 tarihinde Ankara'da dönemin ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile o zaman Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Abdullah Gül arasında 9 maddelik gizli anlaşma imzalandığını iddiasında bulundu. Gültekin, ''şimdi Kürt sorunu ile ilgili olarak o tarihteki yazılı maddeler uygulanmaktadır. Kürt açılımı diye AK Parti'nin açıkladığı planda o anlaşmada olan 3 maddeden yola çıkılıyor. Biz o tarihte Amerika ile yapılan gizli anlaşma için bütün mercilere suç duyurusunda bulunmuştuk'' dedi.

ABD'nin 2010 yılında Irak'tan çekileceğini ifade eden Gültekin, ''Amerika Kuzey Irak'ta kurdurduğu kukla devleti Türkiye'nin himayesine vermek istiyor. Bunun için de Türkiye'nin etnik temelden yeniden yapılandırılması gerekiyor. Amerika, Kürt açılımı planıyla bunu yapmak istiyor. Demokratik açılım planı ABD'nin planıdır, emperyalistlerin Türkiye'yi bölme planıdır. Türkiye bu açılıma mecbur değil'' diye konuştu.

Partilerinin bu plana karşı yeni çözümler üretmekte olduğunu kaydeden Gültekin, şunları söyledi: ''Bizim hedefimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği büyük Türk milleti anlayışına uygun tam bağımsız bir Türkiye'dir. Bütün milletimizi ülkemizin ve milletimizin varlığına yönelen bu tehdide karşı çıkmaya ve İşçi Partisinin çözüm programı etrafında birleşmeye çağırıyoruz.''