Adrenalin Tutkunlarının Adresi "Kavrun Yaylası"

Adrenalin Tutkunlarının Adresi "Kavrun Yaylası"
Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisindeki Kavrun Yaylası, adrenalin tutkunu kayakçıların ve fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oldu.

Yaylaya kar paletli taksi ile tur düzenleyen yerli ve yabancı turistler, yaylada iki metre karda kayak yapıyor, fotoğraf çekiyor, yaylayı havadan multikopterle görüntülüyor.

Doğal ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra ender eko-sistemiyle Dünya Doğayı Koruma Vakfınca (WWF) "dünyanın korunması öncelikli 100 bölgesinden biri" gösterilen milli park sınırları içerisindeki Kavrun Yaylası, 1980-2350 rakımları arasında yer alıyor. Kış aylarında kar kalınlığının 2-3 metreyi bulması nedeniyle yayla evleri karın altında kalıyor.

adrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(1).jpg

Çamlıhemşin ilçe merkezinden 29, Ayder Yaylası'ndan 10 kilometre uzaklıktaki yaylaya, "snowtrack" olarak adlandırılan kar paletli araçla ulaşım sağlanıyor. Kar nedeniyle kapalı Galer Düzü ile Kavrun yaylaları arasındaki bölgelere adrenalin tutkunları paletli taksi ile taşınıyor.

Bazı adrenalin tutkunu kayakçılar, halatlar yardımı ile kar paletli taksinin arkasında yüksek yaylalara çıkıyor. Kayakçılar, daha sonra buradan kayarak yaylaya iniyor.

Yaylaya fotoğraf tutkunlarınca da foto safari düzenleniyor. Gruplar halinde yaylaya gelen fotoğraf tutkunları kar altındaki yaylanın fotoğrafını çekerken, bazıları da mutlikopter ile Kaçkar Dağları'nı havadan görüntülemeye çalışıyor.

adrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(5).jpg

-"Doğal kayak pisti"

F-Rize Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Adnan Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylada mart ayının sonunda iki metreye yakın kar bulunduğunu, Kavrun Yaylası'nın her tarafının doğal kayak pisti olduğunu söyledi.

Bu dönemde Türkiye'nin pek çok kayak tesisinde kar olmadığını vurgulayan Er, "Kaçkar Dağı doğal kayak pistleri ile dolu. Bu konu bizi biraz üzüyor. Bu mevsimde en çok kar olan bölge Kaçkar ama kayak tesisi olmayan tek bölge de Kaçkar Dağları. Umarım en kısa zamanda kayak tesislerine kavuşuruz." dedi.

Er, kar paletli araç ile bölgeye ulaştıklarını ve 3 bin 430 rakımda kayak yaptıklarının altını çizerek, "Bölgenin en yüksek noktalarından biri. Mayıs ayının sonlarına kadar bölgede doğal karda kayak yapmak mümkün. Herkesi Kaçkar Dağları'na bekliyoruz" diye konuştu.

adrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(9).jpgadrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(2).jpgadrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(3).jpgadrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(4).jpg

adrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(6).jpgadrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(7).jpgadrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(8).jpgadrenalin-tutkunlarinin-adresi-kavrun-yaylasi-(10).jpg