Ağız Sağlığınıza Dikkat Edin!

Ağız Sağlığınıza Dikkat Edin!
Özel Rize Tıp Merkezi Diş Hekimi Gülhanım Koraltürk, sağlığınız için yılda bir kez diş ve diş eti kontrolleri yapılması gerektiğini söyledi.

Diş Hekimi Gülhanım Koraltürk ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekerek, 6 ayda bir (en kötü ihtimalle yılda bir kez) Diş Hekimini ziyaret edip, diş ve diş eti kontrollerimizi yaptırmayı ihmal etmeyin uyarısında bulundu.

Koraltürk, Ağız ve Diş Sağlığının vücut sağlığımız  ve sosyal ilişkilerimiz açısından çok önemli olduğunu belirterek, diş kayıplarının en önemli nedenleri diş çürükleri ve diş eti problemleri olduğunu ifade etti.

gulhanim-koralturk.jpgTedavi edilmeyip, uzun süre ağızda kalan çürük dişler kalp, böbrek ve eklemlerimizin sağlığını tehdit edebilecek enfeksiyon odakları olabileceğini belirten koraltürk, diş eti problemlerinin ağızda oluşturacağı kötü koku sosyal ilişkilerimiz açısından sıkıntı yaratabileceğini ifade etti.

Bu nedenle, erken teşhis ve tedavi diş kayıplarının ve genel sağlığımız açısından olası olumsuz etkilenmelerin önlenmesi için vazgeçilmez koşul olduğunu, günlük yaşamımızda diş fırçası, diş macunu ve diş ipi üçlüsü, dişlerimizin temizliği ve korunması açısından vazgeçilmez ajanlar olduğunu söyledi.