Ağlamamak İçin Direndi Ama Başaramadı

Ağlamamak İçin Direndi Ama Başaramadı
Ağlamamak için kendini tuttu, tebessüm etti, güldü ama sonunda dayanamadı, bardaktan boşanırcasına gözyaşlarına boğuldu. Çayhan Orhon Dervişoğlu'ndan olay53'e gecenin değerlendirmesi...

Rize Belediyesi Eski Başkanlarından "denizi kara, karayı para yapan adam" sözüyle tarihin sayfalarına adını altın harflerle yazdıran Merhum Ekrem Orhon, bu akşam Rize Sanat Merkezi Derneği ve Gençlik Merkezi Büyükler Tiyatro Ekibi oyuncuları tarafından sahnelenen ve Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu'nun da izleyiciler arasında yer aldığı “Baba Reis Ekrem Orhon” adlı tiyatro oyunuyla tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Babasının hayatının konu edinildiği oyunu dikkatlice takip eden Çayhan Orhon Dervişoğlu, babasıyla ilgili söylemlere kimi zaman tebessüm etti kimi zaman ise duygulandı. Zaman zaman ağlamaklı hale gelen ve kendini zorlayan Dervişoğlu final niteliğindeki son bölümde ise daha fazla kendini tutamayarak bardaktan boşanırcasına gözyaşlarına boğuldu. İşte Dervişoğlu'nun duygu yüklü gecede yaşadıkları ve olay53 haber muhabirimize anlattıkları:

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-11.jpg

ibrahim-koroglu-cayhan-orhon-dervisoglu.jpgDervişoğlu tiyatro oyunu 1. perde arasında ve program sonrasında olay53 haber muhabirimizin "Ölümünden 28 yıl sonra babanızı tiyatro sahnesinde seyrediyor olmanızdan dolayı düşüncelerinizi ve bu gece hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?" şeklindeki sorusuna "Çok duygulandım. İnanılmaz bir miras. Çok az insana nasip olacak anlar yaşıyorum. Şu gençlerin Ekrem Orhon ile ilgilenmesi, O’nu öğrenmesi çok ama çok güzel bir duygu. Sevgili Babam geriye öyle bir miras bıraktı ki bu miras her geçen gün daha da artarak büyüyor ve büyüdükçe de gözlerimden mutluluk gözyaşlarımın akmasını sağlıyor." dedi.

"Ben bugün burada Rize Belediye Başkanımız Sayın Halil Bakırcı’ya çok teşekkür ediyorum O babamı öyle bir yüceltti ki şu an bu salonun dolu olması ve oyunun sahnelenmesi hep Bakırcı’nın eseridir. Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz dönemlerinde isminin yaşatılması için yapılan çalışmaların durma noktasına geldiği anda Halil Bakırcı babama öyle bir önem verdi O’nu öyle yüceltti ki adeta babamı yeniden şaha kaldırdı." sözleriyle Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya teşekkürlerini defalarca ileten Merhum Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Babamın ismi onun sayesinde daha önce hiç tanımadığım grup ve dernekler tarafından yaşatılmaya çalışılıyor. Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü babamın ismini Ovit Dağı’nda bir zirveye vererek O’nun anısına yürüyüş ve tırmanış düzenliyor. Bunlar öyle güzel duygular ki babam bugün ölümünün 28. yılında çok büyük bir şekilde anılıyor. Babamın ismini büyüten ve O’nun ismini yücelten Halil Bakırcı’nın çalışmaları oldu. Halil Bakırcı’nın Belediye Başkanı olmasından sonra babam ile ilgili yaptığı çalışmalarıyla bugün burada bu tiyatro oyunu sahneleniyor, bende bu vesileyle Rize’de çok anlamlı çok güzel anlar yaşıyorum. Halil Bakırcı’nın çeşitli programlarla ve etkinliklerle babamın ismini yaşatmak istemesi bugün bu tiyatro oyununun sahnelenmesini beraberinde getirdi. Bu ekiple ilk toplantımızı 2008 yılında yaptık. O günden bugüne İstanbul’dan gelerek Yavuz Alaca ve ekibiyle yılda 4-5 kez bu projeyi görüştük. Yavuz Bey ve eşi Gönül hanım başta olmak üzere herkes çok büyük emek sarfetti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu projede yüzlerce insanın Yavuz Beye giderek oyuna dahil olmak istemeleri beni çok mutlu etti. Gecesini gündüzüne katan ve gece gündüz demeden bıkmadan usanmadan günde 12 saate varan çalışmalar gerçekleştiren bu ekibin ortaya koyduğu programla ve ekiptekilerle gurur duyuyorum.

cayhan-orhon-dervisoglu.20120310024213.jpg

Kolay kolay ağlayan insan olmadığını ifade eden Dervişoğlu, "Kolay kolay ağlayan birisi değilim ama bu akşam gözlerimden dökülen mutluluk gözyaşlarını bana yaşatan Yavuz Alaca ile ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Rizeliler olarak doğamızda vardır hak edene hak ettiği değeri vermek, kendinden olana sahip çıkmak. Bende babamın bunları hak ettiğine yürekten inanıyorum. Çünkü bugün burada gördüm ki Rizeliler kendinden olana birkez daha sahip çıktı ve O’na hak ettiği değeri vermektedir. Onlarca gencin babamın hayatını konu alan tiyatro oyununda oynamaları ve bu gençlerin babamı gelecek nesillere aktaracak olmaları, ailelerine babamdan bahsedecek olmaları çok büyük bir mutluluk. Ben burada bir kez daha sayın Başkanımız Halil Bakırcı’ya ve tiyatro ekibine teşekkür ediyorum. Önceki belediye başkanları döneminde unutulan babamın ismini yaşatmaya çalışan bütün herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-10.20120310024356.jpg

cayhan-orhon-dervisoglu-reyhane-bakirci-10.jpg

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-12.jpgbaba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-13.jpg

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-14.jpg

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-15.jpg

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-16.jpg

cayhan-orhon-dervisoglu-reyhane-bakirci-12.jpg

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-17.jpg

cayhan-orhon-dervisoglu,-reyhane-bakirci-rize.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Tarih Bunu da Yazacaktır!

Rize'de Baba Oynadı Kızı Ağladı!