Ağustos Ayı Çay Ödemeleri Tamamlandı

Ağustos Ayı Çay Ödemeleri Tamamlandı
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, ağustos ayında alınan 83 bin ton yaş çay bedeli olan 65 milyon liranın ödemesinin tamamlandığını bildirdi.

Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇAYKUR olarak 1 Ocak 2009'dan bugüne kadar yaş çay bedelleri, işletme giderleri, idari ve işçi personel giderleri, ikramiye ve emekli kıdem tazminatları, yasal vergiler, geri kalan hizmet alımları ve diğer giderler için tahakkuk eden 1 milyar 14 milyon liranın 900 milyon lirasının ödemesini tamamladıklarını belirtti.

Bu yıl ödemesi yapılan 900 milyon liranın 546 milyon lirasının işletme ve personel giderleri, yasal vergiler ve diğer giderler olduğunu ifade eden Yüce, geriye kalan 354 milyon liranın ise bu yıl müstahsillerden alınan yaş çay karşılığı ürün bedeli olduğunu kaydetti.

Son olarak Ağustos ayında alınan 83 bin ton yaş çay bedeli olan 65 milyon liranın ödemesinin tamamlandığını bildiren Yüce, şunları kaydetti: ''Böylece bu yıl ödemesi yapılan 354 milyon lira, müstahsillerden alınan yaş çay bedeli olarak tahakkuk eden 468 milyon liranın dörtte üçlük kısmına karşılık geliyor. Geriye kalan dörtte birlik kısım olan Eylül ve Ekim aylarına ait 114 milyon liranın da belirli bir plan dahilinde önümüzdeki dönemde ödenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''