Ailesi kemiklerini bekliyor

Ailesi kemiklerini bekliyor
İnegöl'de 3 yıl önce ortadan kaybolan ve geçtiğimiz ay itirafçı sayesinde kemikleri bulunan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un...

İnegöl'de 3 yıl önce ortadan kaybolan ve geçtiğimiz ay itirafçı sayesinde kemikleri bulunan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un ailesi, DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumunda bekleyen ceset parçalarının biran önce kendilerine teslim edilmesini bekliyor.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 26 Temmuz 2010 tarihinde sınava girmek için İstanbul Çatalca'dan geldiği İnegöl'de ortadan kaybolmuş, tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. İnegöl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde sadece Sinem olayı için kurulan 3 kişilik ekip, genç kızın intihar eden sevgilisi Emrah K.'nin yakın arkadaşı olan ve aynı operasyon kapsamında Bursa H Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan R.A. ile Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle cezaevinde bir kez daha görüşmüştü. Polisin, "Bildiğin varsa söyle. Sinem'in annesi ve babası kan ağlıyor. Yardımcı ol" demesi karşısında "Tamam. Zaten Sinem rüyalarıma giriyor. Vicdan azabına dayanamıyorum' cevabını veren R.A., Sinem'i Emrah K.'nin öldürdüğünü itiraf etti. R.A'nın gösterdiği yerde ceset parçaları bulundu.Yaklaşık bir ay önce Sinem'in saç telleri ve kemik parçaları DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

sinem-yurdanur-inegol.jpg

Kemik parçaları ile aileden alınan örneklerin karşılaştırması işlemleri devam ederken, aile ceset parçalarının bir an önce kendilerine verilmesini bekliyor. Acılı anne Şerife Yurdanur, “3 yıldır kızımın ölü mü, sağ mı, ne halde olduğunu öğrenebilmek için bekledim, bir aydır da kızımın kemik parçalarının teslim edilmesini bekliyorum. Daha önce en geç 20 Mart’a kadar işlemlerin tamamlanacağı söylendi. Üzerinden bir hafta geçti, hala teslim edilmedi. Artık kızımın bir mezarının olmasını, üzerine çiçekler ekip, dualar etmek istiyorum” dedi.

Baba Tahsin Yurdanur ise, işlemlerin ne aşamada olduğu konusunda kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini, gece gündüz savcılıktan haber beklediklerini belirterek, “İşlemleri makineler yaptığı için insanların yapacağı bir şeyler de yok. Bu hafta sonuna kadar kızımıza ait parçaları teslim almayı bekliyoruz” dedi.

sinem-yurdanurun-babasi.jpg

sinem-yurdanurun-cenazesi.jpg