Ak Gençlik Rize 28 Şubat’ı Yeniden Yaşamamak İçin Elele

Ak Gençlik Rize 28 Şubat’ı Yeniden Yaşamamak İçin Elele
AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Üyeleri, 28 Şubat post modern darbesini protesto etmek için bir araya geldi.

AK Parti Rize İl Gençlik Kolları, 28 Şubat 1997 yılında yaşananları protesto etmek için Cumhuriyet Meydanına yakın bir yerde bir araya geldi. Grup, o dönemde yaşanan olayları protesto etmek için çeşitli dövizler açtı.

Grup adına basın açıklamasını yapan AK Parti Rize İl Gençlik Kolları İnsan Hakları Birim Başkanı Rıdvan Yıldız, 28 Şubat post modern darbesiyle Din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere eğitim, çalışma hayatı, siyaset gibi bir çok alanda insan hakları ihlali yaşandığını kaydetti.

ak-parti-rize-il-genclik-kollari-uyeleri,-28-subat-post-modern-darbesini-protesto-etmek-icin-bir-araya-geldi-(4).jpg

28 Şubat 1997 tarihinin alınan Milli Güvenlik Kurulu kararları ile siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini kaydeden Yıldız, “Din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere eğitim, çalışma hayatı, siyaset gibi bir çok alanda insan hakları ihlali yaşandı. Muhafazakâr insanları sindirmek, mevcut iktidarı yönetimden uzaklaştırmak, toplumu kutuplaştırmak, uzlaşı kültüründen çatışma kültürüne sürüklemek amacıyla yüzbinlerce insan, ulusal ve uluslararası hukuk hiçe sayılarak bir kıyıma uğradı. Birçok insan sözde irtica safsatasıyla işten atıldı, sürgün edildi, fişlendi, özgürlükleri elinden alındı.” dedi.

ak-parti-rize-il-genclik-kollari-uyeleri,-28-subat-post-modern-darbesini-protesto-etmek-icin-bir-araya-geldi-(3).jpg

Hamdolsun ki ‘’Etkisi bin yıl sürecek’’ dedikleri bu süreci milletimizin duası, birliği, dirliği, feraseti ve basiretinin bitirdiğini belirten Rıdvan Yıldız, “Artık uyuyan bir gençlik yok, uyutulmaya müsait bir gençlik de yok. Kendisine vaad edilenle yetinen bir gençlikte yok. Bizim üzerimize düşen görev 28 Şubat zihniyetli insanlara karşı, değer yargılarımızı ve o değer yargılarına sahip çıktıkları için hapishanede gençliğini harcamış insanları unutmamaktır. Allah’ın izniyle ülkemizde bir daha 28 Şubatın yaşanmasına izin vermeyecek ve bu zihniyete karşı hep dik duracağız. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Hocamızın söylediği gibi ‘Her platformda, her gittiğimiz yerde İslam’a yapılmış bu zulmü anlatmalı ve unutturmamalıyız ki bir daha yaşanmasın.’ Bizde hocamızın söylediği gibi unutturmayacağız ve bir daha yaşatmayacağız inşallah” dedi.

ak-parti-rize-il-genclik-kollari-uyeleri,-28-subat-post-modern-darbesini-protesto-etmek-icin-bir-araya-geldi-(1).jpgak-parti-rize-il-genclik-kollari-uyeleri,-28-subat-post-modern-darbesini-protesto-etmek-icin-bir-araya-geldi-(2).jpgak-parti-rize-il-genclik-kollari-uyeleri,-28-subat-post-modern-darbesini-protesto-etmek-icin-bir-araya-geldi-(5).jpgak-parti-rize-il-genclik-kollari-uyeleri,-28-subat-post-modern-darbesini-protesto-etmek-icin-bir-araya-geldi-(6).jpg