Ak Gençlik Tarih Yazdı, Rize Ayakta Alkışladı!..

Ak Gençlik Tarih Yazdı, Rize Ayakta Alkışladı!..
Rizelilerin dakikalarca ayakta alkışladığı 18 Mart Çanakkale Zafer Gecesi'nde tarih yazan Ak Gençlik'e İsmail Kahraman Kültür Merkezi yetmedi.

Günlerdir beklenen program Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü 18 Mart akşamı sahne aldı. Ak Gençlik Rize'de tarih yazdı, Rizeliler ayakta alkışladı.
 
Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları'nın düzenlediği ve yönetim kurulu üyelerinin Rize'de bir ilke imza atarak bizzat oynadığı "18 Mart Çanakkale Zaferi" tiyatro oyunu İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Rize halkının büyük ilgi gösterdiği oyunda, salonun tıka basa dolması sonucu büyük bir kalabalık oyunu ayakta ve merdivenlerde izlemek zorunda kaldı.

canakkale-zaferi-programi-ak-parti-rize-il-genlik-kollari-2.jpg

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı oyunda Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Topaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ve diğer kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

canakkale-zaferi-programi-ak-parti-rize-il-genlik-kollari-1.jpg

Programda Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalara geçilirken  gecenin açılış konuşmasını Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Hamza Meral yaptı.

canakkale-zaferi-programi-ak-parti-rize-il-genclik-kollari-1.jpg

hamza-meral.jpgMeral konuşmasında "18 Mart 1915; devletimize, dinimize, namus ve şerefimize kastetmeye kalkışan düşmanlara karşı, takımın manga, manganın tabur, taburun tümen gibi mücadele ettiği tarihtir. 18 Mart 1915; “Çanakkale Geçilmez” diyerek destan yazan, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zafere imza atan Türk Milletinin vatan sevgisini, kanıyla, canıyla, imanıyla tarihe kazıdığı gündür." dedi.

Çanakkale’de yaşananlar her yönüyle müstesna bir vatan sevgisinin, milli ve manevi değerlere bağlılığın güzel bir örneğidir. “Çanakkale Geçilmez“ fermanı 250 bin imanlı Türk evladının şahadet şerbetini içmesiyle sonuçlandığını sözlerine ekleyen Meral konuşmasını şu şekilde tamamladı: Bugün burada büyük üstadın Asım’ın nesli diye hitap ettiği gençler olarak Atalarımızın emanetine bir kez daha sahip çıktığımızı, onları her zaman olduğu gibi saygıyla andığımızı, hatıraları ve kahramanlıkları önünde saygıyla eğildiğimizi göstermek için toplanmış bulunuyoruz. O kahramanlık hikayelerinden sadece bir kısmını birazdan tiyatro oyunumuzla sizlere aktarmaya çalışacağız. Onları anlayabilme ve bu sahnede canlandırabilme onuruna sahip olabilirsek kendimizi çok şanslı sayacağız.

hasan-karal.20120321211338.jpgDuygu selinin yaşandığı programın ardından sahneye çıkan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal yaptığı konuşmada, "İşte bizim hedeflediğimiz gençlik burdaki gençliktir. Sayın Başbakanımız'ın tarif ettiği gençlik burdaki gençliktir. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu oyun beni geçmişe götürdü zira bende zamanında yine bir Çanakkale etkinliğinde görev almış, şiir okumuştum. Benim için unutulmaz bir anı olan o günleri hatırladım ve mutlu oldum. Gençlerimize inanıyoruz ve biliyoruz ki az önce sahnelenen birlik ve beraberlik tablosunu ülke olarak sergiledikçe ileriye çok daha güçlü bakacağız" dedi.

Rize Milletvekili Hasan Karal'ın konuşmasının ardından Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar tarafından etkinlikte rol alan tüm oyunculara ve oyun yönetmeni Hatice Semiz'e teşekkür plaketi verildi. Ayar, burada "Bu programı izledikten sonra ben Çanakkale ile alakalı bir kitap daha okumaya karar verdim. Buradaki tüm misafirlerimize tavsiyemde şudur ki, herkes bildiğinin yanında yeni bir şeyler daha öğrenme adına bir kitap daha alıp okusun. Bu ruhu daha iyi anlasın ve anlatsın" şeklinde konuştu.  

Ak Parti Genç Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri'nin rol aldığı oyunla başlayan gösterinin sahne aralarında ise slaytlara yer verildi. Slaytlarda asker mektupları ve komutanların günlükleri okundu. O döneme ait görüntüler izleyicilerle paylaşıldı.

8.20120321211808.jpg

Yapılan konuşmaların ve plaket törenin ardından Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdulkerim Yazıcı'nın yönetim kurulu üyelerini tebrik etmesi ve oyun yönetmeni Hatice Semiz'e Gençlik Kolları adına teşekkür plaketi sunmasıyla program sona erdi.

7.20120321211921.jpg

canakkale-zaferi-programi-ak-parti-rize-il-genlik-kollari-4.jpg

canakkale-zaferi-programi-ak-parti-rize-il-genlik-kollari-3.jpg

canakkale-zaferi-programi-ak-parti-rize-il-genclik-kollari-2.jpg

9.20120321211613.jpg