Ak Parti Adayı Bak, RTEÜ’nün Lejyonerleriyle

Ak Parti Adayı Bak, RTEÜ’nün Lejyonerleriyle
Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversitenin Sosyal Tesisi’nde düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Kahvaltı Buluşması programına, Rize Milletvekili Adayı Dr. Osman Aşkın Bak, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er, Rektör Danışmanı Emre Çağlak, SKS Daire Başkanı Mustafa Çakır, idari personel ve üniversitede eğitim-öğretim gören ABD, Afganistan, Almanya, Bangladeş, Bulgaristan, Çin, Filistin, Irak, İran, İtalya, Kırgızistan, Kıbrıs, Malavi, Moğolistan, Nijerya, Somali, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan ve Yemenli yaklaşık 200 dolayında uluslararası öğrenci katıldı.

adayi-osman-askin-bak,-recep-tayyip-erdogan-universitesi’nde-ogrenim-goren-yabanci-uyruklu-ogrencilerle-bir-araya-geldi-1.jpg

ak-parti-adayi-bak,-rteu’nun-lejyonerleriyle-1.jpg

Türkiye’nin Ak Parti iktidarları döneminde eğitimde de büyük ilerlemeler yaptığını belirten Ak Part iRize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, “Burada eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerimiz ülkemizi ve kültürümüzü yakından tanıma fırsatı bulmaktadırlar. Aldıkları bu eğitimle ülkelerine faydaları olacaklardır. Kendi ülkelerinde adeta Türkiye’nin fahri elçileri görevini üstleneceklerdir. Türkiye, Ak Parti iktidarları döneminde her alanda olduğu gibi eğitimde de büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Güçlü akademik kadrosu, donanımı, bilimsel çalışmaları ile adından söz ettiren marka bir üniversitede eğitim görme fırsatı yakaladınız. Burası sizin eviniz. Burada bilimi, teknolojiyi öğrenin” dedi.

osman-askin-bak-002.jpg

Yabancı uyruklu öğrencilerin Rize’de rahatlıkla eğitim gördüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak, siz değerli öğrencilerimizi T.C. vatandaşı olan öğrencilerimizden ayırt etmiyoruz. Üniversitemizde ve ülkemizde en iyi bir şekilde eğitim almanız için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.

huseyin-karaman-001.jpg

Programda, uluslararası öğrenciler adına Yemenli Hassan Rageh, Somalili Zeynep Ahmed Mohamoud, Gürcistanlı Rolandi Vanadze, Azerbaycanlı Orkhan İstamov, Suriyeli Rinas Shaaban, İranlı Masoumeh Heydarvand konuşma yaparak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

Öğrencilerle sohbet eden Bak, Rize’deki eğitim ve sosyal yaşam olanaklarının geliştirilmesi noktasında fikir alışverişinde bulundu.

adayi-osman-askin-bak,-recep-tayyip-erdogan-universitesi’nde-ogrenim-goren-yabanci-uyruklu-ogrencilerle-bir-araya-geldi2.jpg

ak-parti-adayi-bak,-rteu’nun-lejyonerleriyle2.jpg