Ak Parti Kadın Kolları Kongresi

Ak Parti Kadın Kolları Kongresi
AK Parti Gündoğdu Beldesi Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi Çayeli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongreye, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Handan Muratoğlu, AK Parti Rize İl Başkan Vekili Hikmet Ayar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Rize Milletvekili Aday Adayları, Hasan Karal, Davut Birben, İl Kadın Kolu Başkanı Nuran Alim, İl yönetim kurulu üyeleri, Gündoğdu Belde Başkanı Bilgin Kopuz, Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, belde başkanları, belediye başkanları, Gündoğdu kadın kolu teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı.

 Kongrede konuşma yapan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu, AK Parti kadın kollarının üye sayısının 1 milyon 400 bini aştığını belirterek, “Bugün bu salonda kadın kollarının katılımını görünce gerçekten bizleri çok heyecanlandırdı. AK Parti iktidarını kadınlar taşıyor. Bu bilimsel araştırmalarda da ortaya çıkan bir gerçektir. Biz bu gücümüzle AK Partimizi iktidara taşıyoruz. Bu gücümüzle sadece Türkiye’de değil dünyanın tek siyasi kadın kollarıyız. Bununla gerçekten gurur duyuyoruz.”dedi.

ee.20110129130702..jpg

 

AK Parti Rize İl Başkan Vekili Hikmet Ayar, AK Parti iktidarının çıtayı yükselttiğini belirterek, “Bu başarı grafiğinin yükselmesini merak edenlerin bu fotoğrafı görmelerini gerekir. AK Partinin başarısının altında yatan en büyük etken kadınlarımızın fedakar çalışmalarıdır. Kongreler her zaman yeni bir heyecan ve yeni bir enerjidir. Bu enerjiyi bu salonda görüyorum. Yeni bir seçim sürecine giriyoruz. 12 haziran 2011 yılında yapılacak olan milletvekili seçimleri cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri olacaktır.”diye konuştu.

 

AK Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Hasan Karal, kadın kolları partinin kurulduğu ilk günden itibaren gerek 2002, 2004, 2007, 2009 seçimlerinde ayrıca 2 referandum seçimlerinde özverili ile çalıştıklarını belirterek, “Bu özverili çalışmalar yeni bir Türkiye’yi ortaya çıkardı. Kadınlarımızın bu gayretli çalışmaları yeni bir dünyanın yeniden şekillenmesine zemin hazırladı. Bugün eğer sayın başbakanımız bir Arap ülkesi olan Beyrut’un bir köyüne gittiğinde 20 bin kişilik bir mitingle karşılanıyorsa, işte bu özverili çalışmaların sayesinde olmuştur. Dünyanın bu zamana kadar gelen bütün kurtuluş reçeteleri aynen saka kuşları gibi menfaatsiz ve beklentisiz çalışan insanlar sayesinde olmuştur. Kadınlarımız AK Parti içerisinde en önemli organını oluşturmaktadır.”diye konuştu.

Milletvekili Aday Adayı Davut Birben ise, Kadın kollarının fedakar ve cefakar bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Kadın kollarımızın bu gayretli çalışmaları bizleri heyecanlandırmıştır. Gündoğdu teşkilatımız, kadın kollarımızla birlikte Gündoğdu’da güzel bir başarıyı göstereceği inanıyorum.” dedi.

İl Kadın Kolu Başkanı Nuran Alim, kadın kolları olarak 2011 yılının ilk kongresini gerçekleştirdiklerini belirterek, “2011 eylem planımız güçlü bir teşkilat oluşturmaktır. Bunun için kongrelerimizi yapıyoruz. Teşkilatlarımıza yeni yüzler ve heyecanlar katıyoruz. AK Parti ailesini her geçen gün büyütüyoruz”

Daha sonra konuşmalarının ardından kadın kolları yönetim seçimine geçildi. Tek liste olarak gidilen kongrede mevcut kadın kolu başkanı Sündüz Sarı, hazırladığı listeyle tekrar yönetime getirildi. Sündüz sarının listedeki isimler ise şöyle: Fatma Kopuz, Bahriye Kahveci, Yeliz Kahveci, Ayşe Karamahmutoğlu, Bilnur Beşikçi, Bahar Birinci, Fatma Şen, Şenay Duysak, Arzu Yıldırım, Selma Aydın, Berrin Kopuz, Saynur Kurdoğlu, Zaide Akarsu, Emine Aydın.