Ak Parti Rize’de 10 Numara 5 Yıldız Başvuru

Ak Parti Rize’de 10 Numara 5 Yıldız Başvuru
Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi Av. Harun Mertoğlu, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve partinin Rize'deki ağır toplarından Av. Harun Mertoğlu; Eski İl Başkanı Rize Milletvekili Aday Adayı Hikmet Ayar, Rize Baro Başkanı Av. Yunus Çoruh, parti teşkilatı, ailesi, meslektaşları ve kalabalık bir topluluk eşliğinde milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Mertoğlu ile birlikte Ak Parti Rize'de başvuru sayısı 5'e yükseldi.

Ak Parti’de kurucular kurulu üyesi olan ve günümüze kadar partide başkan yardımcılığı, teşkilat başkanı, il seçim kurulu başkanı gibi birçok görevde bulunan Avukat Harun Mertoğlu, bugün aday adaylığı başvuru dosyasını İl Başkanı Muhammed Avcı’ya teslim etti.

harun-mertoglu-basvuru.jpg

İl Başkanı Avcı, Mertoğlu’nun müracaat dosyasını teslim alırken yaptığı açıklamada, “Ak Parti Rize Kurucular Kurulu Üyesi, uzun  yıllar birlikte çalıştığımız çok değerli mesai arkadaşımızın Rize Milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu almış bulunuyoruz. Vermiş olduğu bu kararın hayırlı olmasını ve bundan sonra yapacağı açlışmalarda kendisine başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

harun-mertoglu.20150218132327.jpg

Laz bölgesi diye tabir edilen ve 1 milletvekili kontenjanı bulunan şehrin doğu bölgesinin en güçlü aday adayı konumunda bulunduğundan 7 Haziran’daki seçimlerde Ak Parti Rize Milletvekili Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Avukat Harun Mertoğlu ise başvuruda bulunduktan sonra yaptığı konuşmada, 7 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri öncesinde aday adaylığı müracaatımı değerli başkanıma vermiş bulunmaktayım. Kararımın şahsıma, aileme, memleketim ve ülkem için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

harun-mertoglu-2.jpg

21 yıldır Avukatlık mesleğini icra ettiğini ifade eden Mertoğlu, bu süreçte 2 dönem baro başkanlığı yapmasının yanında birçok stk’da görev aldığından Rize’nin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını ve Onursal başkanlığını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı RTEÜ Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri olarak da üniversiteye ve Rize’ye hizmet etmeye çalıştığını ve çalışmaya da devam ettiğini kaydederek, Ak Parti’de kurucu üye olarak yer aldığını ifade ederek, “Kurucu üyesi olduğum Ak Parti’de teşkilat başkanlığı ve son 2 seçimde il seçim kurulu başkanı görevinde bulundum. Seçim sonuçları itibariyle Rize rekorlar kırmıştır. Bu sonuçlarda bizimde az da olsa katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Geçen yıl yapılan mahalli seçimler öncesinde belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularını sayın il başkanımla birlikte almıştık. O dönem müracaatları alan tarafta olduğumuzdan rahattık şimdi ise müracaatta bulunan kişi olarak heyecanlıyım. Çok değerli dostum, birlikte mesai verdiğim çalışma arkadaşım, sayın il başkanıma dosyamı vermiş olmam benim için büyük bir mutluluktur. Destek olan baro başkanıma, komşularıma, aileme, teşkilat mensuplarıma ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

harun-metoglu-3.jpg

harun-mertoglu-4.jpg

harun-mertoglu.20150218135024.jpg

AV. HARUN MERTOĞLU KİMDİR?

1971’de Rize’nin Ardeşen ilçesinde doğdu.

İlkokulu Pazar Hamidiye’de, liseyi Ardeşen İmam Hatip Lisesi’nde, Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra RTEÜ  Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisansını bitirdi.

1993 yılında İstanbul Barosunda avukatlık stajı ile meslek hayatına başlayan Av. Harun Mertoğlu, 1995’ten itibaren ise Rize Barosuna bağlı olarak Rize’de avukatlık yapıyor.

2000 – 2004 yılları arasında Rize Barosu Başkan Yardımcılığı, 2004-2008 yılları arasında Rize barosu Başkanı olarak görev yapan Mertoğlu, aynı zamanda 2004’ten itibaren Türkiye Barolar Birliği Delegesi olarak görev yapıyor.

Ak Parti Rize Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Seçim İşleri Başkanı olarak siyasi hayatına başlayan Mertoğlu, geride kalan zaman zarfında İl Teşkilat Başkanı, İl Seçim Kurulu Üyeliği, İl Hukukçusu, İl Seçim İşleri Başkanlığı, İl Teşkilat Başkanlığı, İl SKM Başkanlığı gibi partide birçok üst düzey görevde bulundu.

2007 ve 2011 Ak Parti Rize Milletvekilliği aday adayları arasında yer aldı.

Rize Sivil Toplum Kuruluşları Sözcülüğü, Rize Halkın Avukatları Platformu Sözcülüğü, Karadeniz Demokrat Avukatlar Platformu Sözcülüğü, İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği (Ak Parti Temsilcisi), Yeşilay Derneği Rize Şube Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı  Genel Sekreterliği, Ensar Vakfı Rize Şubesi Yönetim Kurulu, İlim Yayma Cemiyeti Rize Şubesi Yönetim Kurulu, Mazlum-Der Rize Şubesi Yönetim Kurulu, Rize Üniversite Mezunları Derneği, Ardeşen ve Rize İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Rize Üniversitesi Geliştirme Derneği, Kızılay Rize Şubesi, MÜSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyelikleri görevlerini aktif olarak sürdürmektedir.

Rize Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Edebiyat Öğretmeni olan Leyla Mertoğlu ile evli olup,  iki çocuk babasıdır.

harun-mertoglu-muhammed-avci-foto.jpg

harun-mertoglu-aday-adayliginda-bulundu.jpg

harun-mertoglu-aday-adayliginda-bulundu-1.jpg