Ak Parti Rize'de Aday Adayı Sayısı 23'ten 8'e Düştü

Ak Parti Rize'de Aday Adayı Sayısı 23'ten 8'e Düştü
7 Haziran seçimlerinde 23 aday adaylığı başvurusu gerçekleşen Ak Parti Rize’de 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde 3’ü mevcut milletvekili olmak üzere 8 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti’de aday adaylık başvuruları sona erdi.

1 Kasım 2015’te yapılacak milletvekilliği seçimleri için AK Parti’den Rize milletvekili aday adayı olan isimler belli oldu. 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi aday adaylığı başvurusunda bulunan 23 isimden sadece 4 isim yeniden başvuruda bulundu. Bu 5 ismin 3’ü 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti Rize’den aday gösterilen ve halen Rize Milletvekili bulunan Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak. Hem 7 Haziran seçimi için hem de 1 Kasım’da yapılacak seçim için aday adaylığı başvurusunda bulunan diğer iki aday ise Harun Mertoğlu ve  Rahmi Metin olurken, Davut Birben, Mustafa Çelik ve Mehmet Çelik ise yeni aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler oldu.

harun-mertoglu-muhammed-avci.jpg

31 ağustos pazartesi günü başlayan aday adaylık başvuruları bugün itibariyle sona erdi. Bu süre zarfında 8 isim AK Parti Rize İl başkanlığına gelerek resmi müracaatta bulundu. Aday adaylarının dosyalarını il başkanı Muhammed Avcı aldı.  İşte aday adayı olan o isimler AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, Harun Mertoğlu, Rahmi Metin, Davut Birben, Mustafa Çelik, Mehmet Çelik.

hikmet-ayar-muhammed-avci.jpg

hasan-karal-016.jpgosman-askin-bak-muhammed-avci.jpgrahmi-metin-muhammed-avci.jpgdavut-birben-muhammed-avci.jpg

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi Ak Parti Rize’de 23 isim aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. İşte o isimler: Hasan Karal, Hikmet Ayar, Harun Mertoğlu, Eyüp Furtuna, Erdal Havuz, İlyas Gör, Rahmi Metin, Mümtaz Sinan, Fatma Murtezaoğlu, Ayşen Birey, Hasan Basri Velioğlu, Mecit Moral, Dursun Güneş, Muhammet Mustafa Saymaz, Faruk Üst, Mevlüt Ali Halıcı, Adem Biberoğlu, Mustafa Babal, Harun Yenilmez, Halil Bakırcı, Asiye Bilgin ve Hüseyin Kaya.