AK Parti Rize’de Yeni Başkanlarını Seçiyor

AK Parti Rize’de Yeni Başkanlarını Seçiyor
15 Eylül 2014 tarihinde kongre sürecini başlatan Ak Parti Rize’de, 22 Şubat 2015 tarihine kadar ilçe ve il başkanlığı kongreleri tamamlanacak ve Ak Parti'nin Rize'deki yeni başkanları belli olacak.

AK Parti’de 14 Ağustos 2001 tarihinde başlanan siyasi yarışta 5. Olağan Kongre süreci başladı.  AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, süreç ile ilgili bilgi verdi.

Rize Öğretmevinde düzenlenen basın toplantısına AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları katıldı.

ak-parti-rizede-kongre-sureci-1.jpg

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, burada yaptığı açıklamada, “Partimiz, kongrelerin tamamından güçlenerek, birlik beraberliğini pekiştirerek çıkmıştır. Türk Siyasi hayatında bunun bir başka örneği yoktur. Siyasi Partilerde Kongreler tam tersi olur. Çekişmeler, sürtüşmeler hatta bölüşmeler konuşulur. Hep böyle olmuştur." dedi.

AK Parti’nin ülkenin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘Yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdiğini kaydeden Ayar, "Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi." dedi.

Ayar, kongrelerle ilgili verdiği bilgilerde bazı satır başları belirledi:

Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır.

Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır.

Kongrelerimiz; Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasanın Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır.

Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır.

Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır. 

Kongrelerimiz öncü Türkiye’nin, tam demokrasinin, yükselen ekonominin, eşit vatandaşlığın, millet-devlet muhabbetinin kaynağıdır.

Kongrelerimiz büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır.

Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır.

Ve kongrelerimiz millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır." ifdelerini kullandı.

ak-parti-rizede-kongre-sureci.jpg

Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takviminin 15 Eylül 2014 tarihinde başladığını vurgulayan Ayar, Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongrelerinin, 22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongrelerinin gerçekleştirileceğini kaydetti.