Ak Parti Rize’nin Komisyonu Belli Oldu

Ak Parti Rize’nin Komisyonu Belli Oldu
Ak Parti Rize aday adaylarının mülakatlarını yapacak komisyon üyeleri belli oldu.

Ak Parti’de temayül yoklamasının ardından 3 aşamalı bir süreç geçirecek aday adaylarının sürecini yürütecek komisyon üyeleri belli oldu. Rize, Karadeniz'den 12 ilin yer aldığı 8. komisyonda yer aldı.

Rize, Trabzon, Ordu ve Giresun’un da ortak listede yer aldığı mülakatları yapacak komisyon AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’in başkanlığında oluştu.

Erdem’in başkanlığındaki komisyonda Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Şuayp Alpay, Şanlıurfa Milletvekili ve MKYK üyesi Zeynep Karahan Uslu ile MKYK Üyesi Sema Kırcı yer aldı.

Karadeniz'den 12 ilin yer aldığı 8. komisyonda; Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Çorum, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Düzce illeri yer aldı.

Genel başkan yardımcıları başkanlığında komisyonlar 6-15 Mart arasında çalışma yapacak. Partinin üst komisyonu ise 23 Mart - 6 Nisan tarihleri arasında listelere son şeklini verecek.

AK Parti Genel Merkezinde aday adaylarının geçireceği 3 aşamalı süreç şöyle:

1- MÜLAKAT

Aday adaylarının mülakatı aşamasında parti teşkilatı içerisinde yapılan temayül yoklaması ile belirlenen adaylar mülakat aşamasına geçmiş olacaklar. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı milletvekili aday adayları ile bire bir görüşmeler yapacak.

2- ARA KOMİSYON

Temayül yoklaması ve mülakat sürecinde belirlenen isimlerin potansiyelini anlamak ve adaylığa uygunluğunu saptamak amacıyla anket ve saha çalışmaları da yapılacak.

3- ÜST KURUL

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu üst komisyon, süreç boyunca toplanan verileri değerlendirecek. Adayların kimler olacağı bu aşamada üst komisyon tarafından belirlenmiş olacak.