Ak Parti'nin Ağır Topu Rize'den Aday Adaylığını Açıklıyor

Ak Parti'nin Ağır Topu Rize'den Aday Adaylığını Açıklıyor
Ak Parti’nin kuruluşundan günümüze kadar çeşitli kademelerinde görev alan Ak Partili siyasetçi, 18 Şubat Çarşamba günü Ak Parti Rize Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayacak.

Ak Parti’nin kuruluşundan günümüze kadar çeşitli kademelerinde görev alan ve Türkiye rekorlarının kırıldığı 30 Mart Yerel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı dönemde Ak Parti Rize İl SKM Başkanı olan Rize’nin başarılı Avukat ve siyasetçilerinden Ardeşenli hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı  Genel Sekreteri Avukat Harun Mertoğlu, 18 Şubat Çarşamba günü Ak Parti Rize Milletvekili aday adayı başvurusunda bulunarak, Ak Parti Rize Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayacak.

harun-mertoglu.20150213215308.jpg

Ak Parti Rize İl Teşkilat Başkanı iken Rize Milletvekilliği Aday Adaylığı dolayısıyla Ak Parti Rize'nin Yeni İl Yönetiminde görev almayan ve Ak Parti’nin Rize’deki ağır toplarından olan Avukat Mertoğlu, Laz bölgesi diye tabir edilen ve 1 milletvekili kontenjanı bulunan Ardeşen ve Ardeşen’e komşu yakın ilçelerin temsilcisi olarak en güçlü milletvekili adayı olarak gözükürken, Mertoğlu’nun 7 Haziran tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Rize Milletvekili Adayı gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

AV. HARUN MERTOĞLU KİMDİR?

avukat-harun-mertoglu.jpg

1971’de Rize’nin Ardeşen ilçesinde doğdu.

İlkokulu Pazar Hamidiye’de, liseyi Ardeşen İmam Hatip Lisesi’nde, Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra RTEÜ  Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisansını bitirdi.

1993 yılında İstanbul Barosunda avukatlık stajı ile meslek hayatına başlayan Av. Harun Mertoğlu, 1995’ten itibaren ise Rize Barosuna bağlı olarak Rize’de avukatlık yapıyor.

2000 – 2004 yılları arasında Rize Barosu Başkan Yardımcılığı, 2004-2008 yılları arasında Rize barosu Başkanı olarak görev yapan Mertoğlu, aynı zamanda 2004’ten itibaren Türkiye Barolar Birliği Delegesi olarak görev yapıyor.

Ak Parti Rize Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Seçim İşleri Başkanı olarak siyasi hayatına başlayan Mertoğlu, geride kalan zaman zarfında İl Teşkilat Başkanı, İl Seçim Kurulu Üyeliği, İl Hukukçusu, İl Seçim İşleri Başkanlığı, İl Teşkilat Başkanlığı, İl SKM Başkanlığı gibi partide birçok üst düzey görevde bulundu.

2007 ve 2011 Ak Parti Rize Milletvekilliği aday adayları arasında yer aldı.

Rize Sivil Toplum Kuruluşları Sözcülüğü, Rize Halkın Avukatları Platformu Sözcülüğü, Karadeniz Demokrat Avukatlar Platformu Sözcülüğü, İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği (Ak Parti Temsilcisi), Yeşilay Derneği Rize Şube Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı  Genel Sekreterliği, Ensar Vakfı Rize Şubesi Yönetim Kurulu, İlim Yayma Cemiyeti Rize Şubesi Yönetim Kurulu, Mazlum-Der Rize Şubesi Yönetim Kurulu, Rize Üniversite Mezunları Derneği, Ardeşen ve Rize İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Rize Üniversitesi Geliştirme Derneği, Kızılay Rize Şubesi, MÜSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyelikleri görevlerini aktif olarak sürdürmektedir.