AK Parti'nin TBMM Başkanı Adayı İsmail Kahraman

AK Parti'nin TBMM Başkanı Adayı İsmail Kahraman
Cumhurbaşkanı ile Vekili'nin Rizeli olmasına artık sayılı günler kaldı. AK Parti, Meclis Başkanlığı için adayını İsmail Kahraman olarak belirledi.

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı eski Kültür Bakanı Rizeli İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partilerinin TBMM Başkanı adayının İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman olduğunu açıkladı.

İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanı seçilmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vekili de Rizeli olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan makamda bulunmadığı zamanlarda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı'na vekalet edecek.

image-389.jpeg

Ömer Çelik, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun milletvekilleriyle yaptığı toplantıda TBMM Başkanlığı süreci için bir geniş istişare yapıldığını anımsatan Çelik, "Bu istişare çerçevesinde milletvekillerimizin görüşleri alındı. Herkes hür biçimde görüşünü ifade etti, bir değerlendirme yapıldı. Arkasından o oylamanın sonuçları, bugün MYK’ya getirildi. MYK’da bir değerlendirme yapıldı" diye konuştu.

"Yapılan istişareler sonucunda Sayın İsmail Kahraman’ın, AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı olarak belirlenmesine karar verildi" diyen Çelik, şunları kaydetti: "Bu çerçevede Sayın İsmail Kahraman'a AK Parti grubunun teveccühünü kazandığı için tebriklerimizi sunuyoruz. Grubumuzda aynı şekilde bu oylama sırasında başka arkadaşlarımıza yönelik de ilgi olmuştur. O arkadaşlarımızın isimlerini zikretmeyeceğim ama serbest değerlendirme sonucunda başka arkadaşlarımızla değerlendirmeye gitmişlerdir, onları da tebrik ediyoruz. Bunda Sayın İsmail Kahraman hem aldığı oy itibarıyla hem iç değerlendirmemiz sonucunda hem de MYK'da yapılan istişare sonucunda AK Parti'nin Meclis Başkan adayı olmuştur. Kendisine yönelen bu teveccühten dolayı kendisini tebrik ediyoruz. Bu seçimde başarılar diliyoruz."

ismail-kahraman-6514-bjpg.jpgİsmail Kahraman kimdir?

1940 Rize İkizdere doğumludur.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği, XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Kültür Bakanlığı yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı.