Akçay: İlk 25 Dakika Bizim İçin Kaostu

Akçay: İlk 25 Dakika Bizim İçin Kaostu
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, "İlk golden sonraki 25 dakika bizim için kaostu. Oynayan rakibi seyrettik. İkinci yarıda kendimize geldik. " dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, 2-1 kazandıkları Ç.Rizespor maç sonrası şöyle konuştu: “Oyunu iki yönlü değerlendirebiliriz. İlk golden sonraki 25 dakika bizim için kaostu. Oynayan rakibi seyrettik. İkinci yarıda kendimize geldik. Daha farklı bir skor alabilirdik. Rizespor’un 2-1’den sonraki oyun yapısı yanıltıcı bir pozisyon zenginliği yaratmış olabilir. Ancak bu bizi yanıltmayacak. Kötü oynarken kazanmış olmak büyük bir avantaj. Perşembe günü oynayacağımız müsabaka için moral olur. Sadece kazandığımız için mutluyuz.

Volkan Şen oyundan çıkabilir. İnsani bir durum yapabilir. Disiplini bir şeyin arkasına sokabilirsiniz. Ancak orada duygu yoğunluğu yaşanan bir durumla karşı karşıyayız. Onun orada hissettiklerini hiçbirimiz bilemeyiz. Oradaki olayı münferit bir olay olarak kabul ediyorum. Kol kırılır yen içinde kalır. Tüm Trabzonspor’a mal edemeyiz. Küçük beyinli birinin yaptığı bir harekettir. Trabzonspor taraftarının da tasvip edebileceği bir hareket değildir. Takım olarak 15 dakika boyunca o taraftarı alkışladık ve protesto ettik kendisini. Kınıyoruz yaşanan olayı.

Bugün için ilk yarı itibariyle güzel sözler söylemek mümkün değil. İkinci yarıda kıpırdanmalar oldu. Kondisyon ve kuvvet olarak iyi düzeydeyiz. Kaleye gidiş anlamında daha iyi olmalıyız.

Genç oyuncular eleştirilebilir. Trabzonspor bünyesinde yıldız adayı olan en az 10 genç böyle müsabakalar sonrasında kayboldu. Yusuf, Caner, Fatih ve Abdulkadir’in Trabzonspor’da kalan sürelerini arttırmak için her şeyi ama her şeyi yapacağım. Bu tuzağa düşmeyeceğim. Bu yönde stratejiler geliştireceğim. Burada kaldığım sürece bu böyle olacak.

Colman’ın kişilik yapısı agresif ve saldırgan. Kendini kontrol etme konusunda sıkıntı yaşıyor. İmgeleme çalışması yapıyoruz. Psikoloğumuzdan bu konuda yardım istedik. Bizden biraz uzak kaldı sakatlığı gereği. Bunu aşmaya çalışıyoruz. Desteğe ve yardıma ihtiyacı var.”