Akgül 53 Projesini Anlatıyor

Akgül 53 Projesini Anlatıyor
MHP Rize Belediye Başkan Adayı Uzm Dr Zelkif Akgül, Atmeydanı Mahallesi ve Piriçelebi Mahallesinde seçmen ziyaretlerini sürdürdü.

Uzm.Dr. Zelkif Akgül, esnaf ziyaretlerinde iddialı olduğunu belirtererk, “Biz çalışmaya ve hizmete azmettik. Ekibimiz ile Rize'ye hizmete talibiz. Bize hemşerilerimiz görev verirse hizmetin ne olduğunu herkes görecek.”dedi.

Akgül'ün vaat ettiği53 projesi arasında yer alan Rize Sahil Projesi ve Turizm Master Planı projelerine değinerek, “ Rizeport Rize Limanı’ndan  İslampaşa Mahallesi’ne kadar bir sahil rekreasyon projesi yapılacak. Dolgu sahasındaki balıkhaneler ve itfaiye taşınacak. zelkif-akgul.20140118130328.jpgBu alanda şehir merkezindeki Cami yetersizliği nedeniyle özel mimari izler taşıyan Ahmet Şefik Alp’in çizdiği şehrin sembolü olacak bir cami inşa edilecek. Yat Limanı mezbelelikten kurtarılacak ve yat limanı olarak projesi bitirilecek. Sahilde spor tesisleri, açık hava sineması ve konser alanları yapılacak Limanda ki polis lokali polis evi inşaatı bittiğinde boşaltılacak, buraya yöresel mimari özelliğinde 5 yıldızlı bir otel inşaat alanı oluşturulacak.

100. Yıl Parkı yeniden düzenlenip modern, halka açık yeşil alanlar oluşturulacak. Sahil parklarındaki keyfi işgallere son verilerek mevcut restoran, büfe ve kafelerin tamamı yeniden düzenlenerek turizm master planı kapsamına alınacak.

a1.20140118124439.jpg

dse.jpg

Sahilde deniz bazı yerlerde içe getirilerek altı kıyı restoranı üstü otopark olan sosyal alanlar oluşturulacak. Halkı denizle barıştıracak plajlar ve deniz sporları merkezleri inşa edilecek Tüm ilkokul öğrencilerine yüzme öğretecek kurslar açılacak. Luna Park alanı yeniden düzenlenerek yeni, modern bir eğlence merkezi haline getirilecek.”dedi.

saa.20140118124855.jpg