Akil İnsanlar Karadeniz Üyelerine Trabzon'da protesto

Akil İnsanlar Karadeniz Üyelerine Trabzon'da protesto
Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu üyeleri bugün Trabzon’daki toplantılarına protesto gösterileri altında başladı.

Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu üyeleri bugün Trabzon’da bir dizi ziyaret ve toplantı gerçekleştirecek.

Trabzon gezileri kapsamında bugün ilk olarak Trabzon Valiliği’ni ziyaret eden komisyon üyeleri, Vali Dr. Recep Kızılcık ile görüştü. Ziyaretleri ile ilgili bilgi veren Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, bugüne kadar Karadeniz Bölgesi’nde 11 ili dolaştıklarını belirterek “Türkiye’de terör sorununu kaldırmak için bir çözüm süreci var. Şimdiye kadar biz bu doğrultuda Karadeniz Bölgesi’nde 11 il dolaştık. Trabzon 12. ilimiz. Trabzon’un bölgede bir ağırlığı var. İnşallah Türkiye bu sorunu silahın olmadığı ortamda demokratik yollarla çözecektir. Ülkemizde çözülmeyecek sorun yoktur” dedi.

Trabzon Valiliği’ni ziyaret eden heyette komisyon başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’in yanı sıra üyelerden Fatma Benli, Yıldıray Oğur, Oral Çalışlar ve Vedat Bilgin yer aldı.

akil-insanlara-trabzonda-1.jpg

AKİL İNSANLAR KARADENİZ KOMİSYONU ÜYELERİNE TRABZON’DA PROTESTO

Valilik ziyareti sonrasında yoğun güvenlik önlemleri altında toplantının yapılacağı Yomra ilçesi Kaşüstü beldesindeki Novotel’e geçen komisyon üyeleri otele gelişlerinde Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grubun protestosu ile karşılaştı. Novotel yanındaki Cevahir Outlet’in otopark alanında tutulan ve otele yaklaştırılmayan grup ile otel arasında jandarma ve polis ekipleri etten duvar örerken, protestocu grup ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri ile slogan attılar.

akil-insanlar-karadeniz-uyelerine-trabzonda-protesto-1.jpg

Megafonla seslerini oteldeki komisyon üyelerine duyurmaya çalışan grup “Yüreğiniz varsa halk burada gelin burada konuşalım”, “AKP’nin akili, Trabzon’dan defol”, “Türk-Kürt kardeştir, akiller kalleştir” şeklinde slogan attılar. Otel çevresinde jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, oteldeki toplantıya ismi önceden bildirilmeyen kimse alınmıyor. Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez başkanlığındaki heyet burada sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bürokratlar ve işadamları ile birlikte süreci konuşuyor.

akil-insanlar-karadeniz-uyelerine-trabzonda-protesto-2.jpg

akil-insanlar-karadeniz-uyelerine-trabzonda-protesto-3.jpg

akil-insanlar-karadeniz-uyelerine-trabzonda-protesto-4.jpg