Akşam ve SKY 360 Kolin-Limak-Cengiz'in

Akşam ve SKY 360 Kolin-Limak-Cengiz'in
Akşam Gazetesi ve SKY 360 televizyonunu Kolin-Limak-Cengiz ortaklığı satın aldı.

TMSF bir süre önce Mehmet Emin Karamehmet'e ait Çukurova Medya Grubu'na borçları nedeniyle el koymuştu.

Grubun en büyük yayın organı Show Tv, Ciner Grubu'na satılırken Akşam Ve SkyTürk 360'ın da elden çıkarıldı. Edinilen bilgilere göre, Akşam Gazetesi, SKY 360 televizyonu ve Alem FM'in 60 milyon dolara üç eşit ortak olarak satın alındı.

Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz, Akşam Gazetesi, SKY 360 ve Alem FM'i 60 milyon dolara üç eşit ortak olarak satın aldıklarını söyledi.

Cengiz İnşaat SkyTürk, Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi, Lig Radyo, Alem Radyo, Alem dergisi hariç diğer tüm dergileri Çukurova grubundan borçları karşılığı devraldı. Bu markaların yaklaşık 64 milyon TL borcu olduğu öğrenildi. Bugün saat 14.00'de protokol imzalandı. Kesin satış pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Cengiz Holding kimdir?

Son 10 yılda Türkiye’nin önde gelen holdinglerin arasına giren Cengiz Holding’in, hızlı yükselişi ekonomi çevrelerinin dilinden düşmüyor. Yaklaşık yedi yıl öncesine kadar Cengiz Kardeşler İnşaat şirketi olarak bilinen Cengiz Holding’in ismi hükümete yakın şirketlerin başında sayılıyor. Son olarak Haliç Yat Limanı ve Çevresi ihalesine teklif veren konsorsiyumun içinde yer alan Cengiz İnşaat, üçüncü havalimanı ihalesini kazanan şirketler arasında bulunuyor. Cengiz İnşaat’ın Özelleştirme İdaresi’nden ise, 2004’te Eti Bakır’ı, 2005’te Eti Alüminyum’u aldı. Holding, elektrik dağıtım ihalelerinde de damgasını vurarak, bugüne kadar ortaklık olarak Boğaziçi Elektrik, Akdeniz Elektrik, Uludağ Elektrik, Edaş ve Çamlıbel Elektrik dağıtım bölgelerini kazanan grubun içinde yer aldı. Cengiz İnşaat’ın içinde yer aldığı konsorsiyum, genelde dört ayrı gruptan oluşuyor. Piyasada, muhteşem dörtlü olarak nitelendirilen bu konsorsiyumda, Cengiz İnşaat’ın yanı sıra, Limak, MAPA ve Kolin şirketleri de bulunuyor. Dörtlü konsorsiyumun, ayrı ayrı veya birlikte başta Gürcistan olmak üzere bir çok ülkede de enerji yatırımı var.