Alanya’da Karadenizlilerin Yeni Başkanı Muhammet Köse Oldu

Alanya’da Karadenizlilerin Yeni Başkanı Muhammet Köse Oldu
ALKARDER olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Dernek binasındaki gerçekleştirilen genel kurulda iki dönem yönetim kurulu üyeliği yapan Muhammet Köse derneğin yeni başkanı seçildi. Köse’nin yönetim kadrosunu genç kuşak Karadenizliler oluşturdu.

Alanya Karadenizliler Derneği’nin (ALKARDER) genel kurulu düzenlendi. Dernek binasındaki gerçekleştirilen genel kurul divanın oluşturulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden genel kurulda konuşma yapan eski başkan Mehmet Balıkçı, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Balıkçı, “Biz yola çıkarken Karadenizlileri en iyi şekilde temsil etmek, Alanya’ya katkı sağlamak için yola çıktık. Karadenizlilerin ailesini, eşini, çocuğunu alıp getireceği bir kültür derneği, merkezi gibi oluşturduk. Bugüne kadar çok şey yaptık. Hayatım boyunca hep insanlara yardım etmeyi, onlarla iyi diyalog kurmayı felsefe edindim ve hep bu yolda yürüdüm. Yapılan dört sevgi evinin üçünü son üç senede yaptık.  Bu bana göre hayatımın en önemli projesi. Üç senede 5 bin kumanya paketini aşan dağıtım yaptık. Biz bu yolda çalışmalara devam edersek, hiç kimsenin Karadenizliler Derneği yanlış yolda gidiyor demeye hakkı yok. Alanya’nın en ücra köşelerindeki köylerine gittik. İnsanlarla buluştuk. Karadenizliler Derneği’nde folklor ekibi kurduk. Çocuk korosu kurduk. Çok sayıda öğrenciye ulaştık ve onlara burs vermeye çalıştık. Ben başından beri kahvehane tarzı bir derneği istemedim. 2008 yılında dönemin Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na, ‘Alanya’da Karadeniz kökenli 9 bin 300 oy var. Bunların bir çocuğu olsa 19 bin Karadenizli var Alanya’da’ dedim. 11 sene oldu. Herhalde Alanya’da 20 bini devirdik. Bu sayının yüzde biri genel kurula katılmış olsaydı şu anda burada 200 kişi olması lazımdı. Bu dernek sahip çıkılacak bir dernek. Bu dernek sadece Karadenizlilerin değil, Alanyalı, Kayserili, Konyalı, Güneydoğu Anadoluların hepsinin sahip çıktığı ve destek verdiği bir dernek. Biz de bu yolda yürüdük” dedi.  

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından tüzük değişikliğine gidildi. Yapılan değişiklikle yönetim kurulunda 7 asil ve 7 yedek üyenin olması ile genel kurul süresinin üç yıldan bir yıla düşürülmesi oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. 

ALKARDER'İN YENİ YÖNETİMİ

Düzenlenen genel kurulda divana sunulan listenin oy birliği ile kabul edilmesi sonucunda ALKARDER’in yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: “Muhammet Köse, Esat Kurt, Elif Hacıfazlıoğlu, Abdurrahman Toprak, Ayla Birben, Seda Cin, Muhsin Mehduh Çakır, Orhan Gazi Kayacı, Hilal Fazlıoğlu, Ömer Paşaoğlu, Okan Yıldırım, Çağrı Pınaroğlu, Aylin Gümüş, Gökhan Saroğlu.”  Denetleme Kurulunda ise, “Mehmet Sarı, Sabri Yılmaz, Emine Yenel, Murathan Şen, Emre Altuntaş, Hakan İslamoğlu” yer aldı. 

'KARADENİZ İNSANINI ALANYA İLE BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ'

Başkan seçilmesinin ardından konuşma yapan Köse, “Karadeniz aşığı biriyim. Karadenizliler için, Alanya’ya Karadenizlileri tanıtmak için hep faaliyetlerde bulunduk. İnşallah hep faaliyetlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Köse aynı zamanda, hedeflerinin daha çok ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, en ücra köylere yardım eli uzatmak, iyilik yapmak ve Karadeniz insanının Alanya ile bütünleşmesini devam ettirmek ve temsil etmek olduğunu söyledi.

alanya’da-karadenizlilerin-yeni-baskani-muhammet-kose-oldu-53.jpg