Albayrak, Kalkandere İlçe Müftülüğüne Atandı

Albayrak, Kalkandere İlçe Müftülüğüne Atandı
Rize’nin Derepazarı İlçe Vaizi Mehmet Emin Albayrak, Kalkandere İlçe Müftülüğüne atandı.

Rize’de geçtiğimiz günlerde Kalkandere İlçe Müftüsü Mahmut Ali Atik Rize İl Müftü Yardımcılığına atandı. Atik’ten boşalan Kalkandere İlçe Müftülüğüne ise Derepazarı İlçe Vaizi Mehmet Emin Albayrak, atandı.

2021 yılı Ağustos ayından bu yana Derepazarı İlçe Vaizliği görevini yürüten Müftü Albayrak onuruna Derepazarı’nda veda programı düzenlendi.

Programa, İlçe Kaymakamı Samet Yükselecek, İlçe Müftüsü Metin Dertli, İyidere İlçe Müftüsü Yusuf Kars, din görevlileri ve daire personeli katıldı.

derepazari-vaizi-mehmet-emin-albayrak-kalkandere-ilce-muftusu-oldu-1.jpg

MEHMET EMİN ALBAYRAK KİMDİR?

Rize Merkez Kendirli Beldesi doğumlu olan Mehmet Emin Albayrak, İlahiyat ve İktisat Fakülteleri mezunudur. 2000-2010 yılları arasında Kalkandere İlçesinde İmam Hatip olarak görev yapan Albayrak, sırasıyla İyidere Merkez ve Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi mescidinde, aynı ünvanda görevini sürdürdü.

2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas'a giriş sınavıyla Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden 2021 yılında mezun oldu. Albayrak, 2021 Ağustos ayından bu yana Derepazarı İlçe Vaizliğini görevini yürütürken 2022 yılında açılan Müftülük sınavında başarılı olarak Kalkandere’ye İlçe Müftüsü olarak atandı.

Albayrak evli ve dört çocuk babasıdır.

derepazari-vaizi-mehmet-emin-albayrak-kalkandere-ilce-muftusu-oldu-2.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum