Alim: "Çayın her atığının değerlendirilmesi için çalışıyoruz"

Alim: "Çayın her atığının değerlendirilmesi için çalışıyoruz"
ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, çayın her atığının değerlendirilmesi çalışmaları kapsamında kuru çay paketlemesi yapılırken çıkan kafein tozlarını çöpe atmayıp suni deri üretimi yapan firmalara satışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, çayın her atığının değerlendirilmesi için çalıştıklarına işaret ederek, "Kuru çay paketlemesi yapılırken çıkan kafein tozlarından suni deri üretimi var. Üzerine önemle eğiliyoruz. Kafein tozu tamamen işe yaramaz gibi görünüyor ama suni deri yapımı, otomotiv sektöründe, oturma gruplarında, çanta gibi farklı sektörlerde yer bulacak bir ürün olacak." dedi.

Genel Müdür Alim, deri üretiminin Bilecik'te yapıldığını belirterek, "Bizden alınan kafeinler 10 mikronun altında inceltiliyor, toz haline getiriliyor, tozdan yüzde 60'ı çay atığı olarak deri üretiliyor. Biz tozu çöpe atmıyor, değerlendiriyoruz. Deneme ürünlerinden birkaç parça bize getirildi. 2023 yılında seri üretime geçileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Kafein tozlarından üretimi yapılan derinin her alanda kullanılabileceğine işaret eden Alim, alternatif ürün olarak helva, kafeini alınmış siyah çay ürettiklerini, şubat ayında makarna üretimine başlayacaklarını, çay tohumu yağının kısa sürede mağazalarda yer bulacağını sözlerine ekledi.

yusuf-ziya-alim-kuru-cay-paketlemesi-yapilirken-cikan-kafein-tozlarindan-suni-deri-uretimi-caykur.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22 Yorum