Almanya'da benzinci soyan Türk, Alman Polisi tarafından öldürüldü

Almanya'da benzinci soyan Türk, Alman Polisi tarafından öldürüldü
Almanya'nın Heidelberg kentine bağlı Leimen'deki bir benzinciyi soyan Türk, Alman polisin ateş açması sonucu hayatını kaybetti.

Almanya'nın Heidelberg kentine bağlı Leimen'deki bir benzinciyi soyan 19 yaşındaki Buğra Okay Alman polisinin ateş açması sonucu öldü.

Soygun sırasında olay yerinden geçen devriye polisinin takip ettiği soyguncular bir süre sonra arabayı terk ederek yaya olarak kaçmaya çalışırken, soygunculardan birisinin yakalandığı, elindeki kuru sıkı tabanca ile ateş ettiği ileri sürülen 19 yaşındaki soyguncunun ise polis kurşunu ile hayatını kaybettiği belirtildi.

Olay yerine gelen ilk yardım ekibinin çabaları sonuç vermezken, iki polisin psikolojik destek gördüğü belirtildi.

Öldürülen Türk'ün cesedinin Heidelberg Üniversitesi kliniğinin morguna kaldırıldığı ifade edilirken, soygun sırasında maskeli olan zanlıların küçük bir meblağ gasp ettikleri belirlendi.

Aynı yaşlardaki üçüncü zanlı ise olaydan 4 saat sonra evine yapılan baskınla tutuklandı. Polise verdiği ifadelerinde suçlarını itiraf eden iki zanlı soyguna gerekçe olarak ise "maddi sıkıntıda olduklarını" gösterdi.

Heidelberg Savcılığı iki zanlı hakkında tutuklama emri çıkarırken, soygun sonrası yaşanan silahlı çatışma ile ilgili inceleme başlatıldı.

Geçen haftalarda Gernsheim'daki benzin istasyonu soygunu ile Mannheim'daki bir Türk bahis bürosu soygununa da zanlıların karıştığı tahmin ediliyor.