Alo Ben Bakan Yazıcı Bi İsteğin Var mı?

Alo Ben Bakan Yazıcı Bi İsteğin Var mı?
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'de katıldığı iftar yemeğinde telefonla konuşan bir vatandaşın telefonunu alarak, "Ben Hayati Yazıcı hayırlı iftarlar benden bir isteğin var mı?" diye sordu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Yakamoz Restoran'da Rize ve ilçe köy muhtarlarının katıldığı iftar yemeğine katıldı. Burada tüm masaları tek tek dolaşarak muhtarlarla görüşen Bakan Yazıcı, bu sırada bir masada bir vatandaşın dayısı ile telefon konuşması yaptığını görünce telefonu eline aldı. "Ben Hayati Yazıcı hayırlı iftarlar benden bir isteğin var mı?" diye sordu. Telefonla bir müddet konuşan  Bakan Yazıcı daha sonra aynı restoranda iftar açmak için bulunan vatandaşların da masalarını ziyaret ederek onlarla da sohbette bulundu.

hayati-yazici-rizede-iftarda-(7).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(6).jpg

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çözüm sürecinde hedefin terörden arınmış, konuşabilen bir Türkiye olduğunu söyledi.

Yazıcı, iftardan sonra yaptığı konuşmada, son zamanlarda yaşanan olayların değişik kaynaklardan planlanmış ve desteklenmiş olabileceğini ve Türkiye'nin son yıllarda sergilediği duruşu ile oluşturduğu pozitif atmosferi yıkmayı amaçlayan bir takım odaklar olduğunu ifade etti.

hayati-yazici-rizede-iftarda-(33).jpg

Türkiye'nin özellikle son 10 yıllık döneminde temel hak ve özgürlük alanında çok büyük mesafeler kat ettiğini vurgulayan Yazıcı, "Türkiye'de 8.5 milyon engelli vatandaşımızın hiçbir hukuku yoktu. İlk defa engelliler kanununu biz çıkardık" dedi.

Temel hak ve özgürlükler bağlamında her vatandaşın eleştirme hakkı olduğunu ifaden eden Yazıcı şöyle devam etti: "Her vatandaş istemediği, beğenmediği, uygun görmediği, tercih etmediği tutum ve davranışları eleştirme hakkına sahiptir. Bunu sözle veya yeri geldiğinde gösteri yapmak suretiyle ifade edebilir. Ama her hak kullanımının da başkasının hak ve özgürlük alanına kadar kullanma hakkı vardır. Siz eleştiri ve gösteri hakkını kullanıyorum diyerekten başkasının seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıracak bir tutuma dönüştüremezsiniz. Hele hele bunu sürekli olarak her gün icra eder şekle asla getiremezsiniz. Devlet orada kamu düzeni önceliğini alır ve düzeni bozanların o fiili icra etmelerine engel olur. Yapılanlara böyle bakılmalıdır."

Bakan Yazıcı, Türkiye'nin önünde çok önemli projeler olduğunu belirterek, "Hükümetimiz dünyada yaşananları her gün takip ediyor ona göre önlemler alıp projeler oluşturuyor" dedi.

Türkiye'nin önemli çalışmalarından bir tanesinin ülkeyi terörden arındırmak olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti: "Vatan hepimizin. Müşterek vatanımızın ismi Türkiye. Onun için bu konuyla alakalı bir değerlendirme yaptığımız zaman hep şunu söyledik. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet bunlar bu alana ilişkin kırmızı çizgilerimiz. Milli birlik ve kardeşlik süreci olarak nitelediğimiz çözüm sürecinde hedefimiz terörden arınmış, konuşabilen bir Türkiye. Bunu provoke etmeye çalışanlar var. Bu konularda da hassasiyetimiz sürüyor."

hayati-yazici-rizede-iftarda-(41).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(1).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(2).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(3).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(4).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(5).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(15).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(16).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(8).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(9).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(10).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(11).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(12).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(13).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(14).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(17).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(18).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(19).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(20).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(21).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(22).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(23).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(24).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(25).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(26).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(27).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(28).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(29).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(30).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(31).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(32).jpg


hayati-yazici-rizede-iftarda-(33).20130722013109.jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(35).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(36).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(37).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(38).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(39).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(40).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(42).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(43).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(44).jpg

hayati-yazici-rizede-iftarda-(45).jpg