Ankaragücü'nde başkanlığa Gökçek geliyor

Ankaragücü'nde başkanlığa Gökçek geliyor
Olağanüstü kongre kararı alan Ankaragücü'nde başkanlığa Ankaraspor Futbol Şubesi Sorumlusu Ahmet Gökçek geliyor.

Ankaragücü'nün geleceğiyle ilgili bugün yapılan toplantıda, Ankaragücü Yönetimi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek arasında güç birliği kararı alındı.

Melih Gökçek, Ankaragücü Kulübü Onursal Başkanı Cemal Aydın, Ankaragücü Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ve Ankaragücü taraftar gruplarının temsilcilerini Altınpark'ta bulunan Belediye Evi'nde konuk etti. Yapılan görüşmede, 23 Ağustos'ta yapılacak Ankaragücü Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde yapılacak güç birliği konusu ele alındı. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından taraflar basın mensuplarına açıklamada bulundu.

ŞAMPİYONLUK ÖZLEMİNİ GİDERMEK İSTİYORUZ
Melih Gökçek, Ankaragücü için güç birliği yapma konusunda anlaştıklarını belirterek, "Ankara sürekli olarak şampiyonluğa büyük özlem duyuyor. Biz de bu özlemi dindirmek istiyoruz. Bunun için bütün güçlerin birleştirilmesi gerekiyordu. Bugün, Cemal Aydın, Cengiz Topel Yıldırım ve taraftar temsilcileriyle biraraya gelerek ne yapabileceğimizi konuştuk. Ayın 23'nde yapılacak genel kurulda yeni yönetimi seçip yola beraber devam edeceğiz.Genel kurulun hemen ardından hem yurt içinden hem de yurt dışından transferler yapacağız. 100. yıla yakışan bir kadro kurmak istiyoruz. Bu sezon olmasa da 1-2 sezon içinde şampiyonluğa oynayan bir takım kuracağız.Bu sezon toparlanma ve ayağa kalkma sezonu olacak. Çok kısa sürede büyük işler yapacağız. Bundan sonra 3 büyükler değil Ankaragücü konuşulacak" diye konuştu. Gökçek, Ankaraspor'un akıbetiyle ilgili olarak sorulan bir soruya ise, "Ankaraspor ayrı bir kulüp. Ankara'nın ana takımı bundan sonra Ankaragücü olacak. Ankaraspor için gelecek sezondan sonra başka bir yol izleyeceğiz" şeklinde cevap verdi.

ANKARA'NIN ARZULADIĞI TAKIM ORTAYA ÇIKACAK
Gökçek, başkanın kim olacağı şeklindeki soruya cevap vermek istemezken, İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre Ahmet Gökçek ismi üzerinde kesin uzlaşmaya varıldı. Pazar günü yapılacak genel kurulda başkanlığa Ahmet Gökçek seçilecek. Bunun dışında güçlü bir yönetim oluşturulacak ve yönetim ile delege sayıları her iki taraf için de eşit olacak. Ankaragücü Kulübü Onursal Başkanı Cemal Aydın, güç birliğiyle beraber başarılı bir Ankaragücü'nün geleceğini ifade ederek, "Ankara'nın arzuladığı takım ortaya çıkacak. Bu güç birliğiyle beraber 'Ankara'dan şampiyon çıkmıyor' sözünü tarihe gömeceğiz" dedi.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ise, güç birliğinin Ankaragücü'ne faydalı olacağını belirterek, "Ankaragücü'nün en büyük özelliği dışarıdan hiçbir destek almadan mücadele etmesiydi. Bu konuda büyük bir aşamayı geçtik. Güçlü bir yönetim ve güçlü bir ekonomiyle güzel günler gelecektir" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü için tarihi bir dönemeç olan bu toplantıyı organize eden taraftar grubu temsilcileri ise, "Hiç kimseye taraf olmadan tarafları biraraya getirerek görevimizi yaptık" şeklinde konuştu.