Anketçiler Tökezledi, Rizeli Genç 12'den Vurdu

Anketçiler Tökezledi, Rizeli Genç 12'den Vurdu
Ak Parti Rize Merkez İlçe Eski Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Sandalcılar, Ak Parti'nin Türkiye geneli ve Rize oy oranını seçimden 1 gün önce yaptığı tahminle 12'den vurdu.

1 Kasımda yapılan 26. Dönem Milletvekilliği Genel seçiminde Ak Parti'ye tek başına iktidar şansı vermeyen ve Ak Parti'yi en fazla % 43 bandında gösteren anket şirketleri fena çuvallarken, Adil Gür'ün araştırma şirketi AG tarafından yapılan seçim anketi ise seçim sonuçlarına göre en doğru seçim sonucu tahmini oldu. Gür'ün şirketi AG, Ak Parti'nin yüzde 47,2 oy oranına ulaşacağını açıklamıştı.

Son seçimle birlikte anket şirketlerinin bir kez daha güvenirliliklerini sorgulamaları gerektiği ortaya çıkarken, Ak Parti Rize Merkez İlçe Eski Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Sandalcılar, seçimden bir gün önce attığı twitle Ak Parti'nin Türkiye geneli ve Rize oy oranını tam isabetle tutturdu.

image-159.jpeg

Sandalcılar, resmi twitter hesabından 31 Ekim'de bulunduğu paylaşımda Ak Parti'nin Türkiye genelinde % 49, Rize'de ise % 75 oy oranına ulaşacağını ifade etti. 

İşte Rizeli Sandalcılar'ın o twiti:

image-160.jpeg