Antalyalı Şehit Henüz 2 Aylık Polisti

Antalyalı Şehit Henüz 2 Aylık Polisti
Hakkari-Van karayolunda polis aracının geçişi sırasında PKK" terör örgütü nün yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi.

Olayda aslen Konyalı olan ancak ailesi Antalya'da ikamet eden ve Ağustos ayında Trabzon'da Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 24 yaşındaki Serkan Çölkesen şehit oldu. Şehit polis memuru Çölkesen'in baba ocağına ateş düştü.

Yüksekova Adliyesi tarafından tutuklanan hükümlü A.K. isimli şahsın Hakkâri Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesi amacıyla Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce görevlendirilen 2 zırhlı aracın, Hakkâri-Van karayolunun 35'nci kilometresi civarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yol kenarına yerleştirilen mayının saat 17.30 sıralarında zırhlı araçların geçişi esnasında patlatılması sonucu 2 polis memuru şehit oldu, 2 polis memuru da yaralandı. Şehit polis memurlarından Serkan Çölkesen'in ağustos ayında mesleğe başladığı, ilk görev yerinin İstanbul olduğu ve oradan Hakkari'ye tayininin çıktığı öğrenildi. Aslen Konyalı olan Şehit Polis Memuru Serkan Çölkesen, 3 kardeş ve evin ortanca çocuğuydu. Kendisinden bir yaş büyük olan ve nişanlı ablası Bağdat ve lise 2'ye giden erkek kardeşi Abdullah vardı. Şehit polis memuru Çölkesen, Annesi Hacer ve babası Bayram ile uzun yıllardır Antalya'da yaşadığı öğrenildi.

image-173.jpg

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'nde oturan ve 2 ay önce Hakkari'de göreve başlayan şehit polis memuru Serkan Çölkesen'in baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Haberi alan aile fertleri sinir krizleri geçirirken, şehidin amcasının oğlu ve halası fenalık geçirdi. Haberi alan akrabaları ve komşuları baba ocağına koştu. Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve Antalya İl Müftüsü Osman Artan'da, Çölkesen'in baba ocağına ziyarette bulundular. Öte yandan Şehit Polis Memuru Serkan Çölkesen'in ailesinin oturduğu daireye ve apartmana Türk Bayrağı asıldı. Şehidin cenazesinin yarın Antalya'da defnedilmesi bekleniyor.

Antalyalı Şehit Henüz 2 Aylık Polisti

Antalyalı Şehit Henüz 2 Aylık Polisti