AÖF'lilere Ücretsiz Ders

AÖF'lilere Ücretsiz Ders
Rize Üniversitesi'nden Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine ücretsiz ders verilecek...

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu yaptığı yazılı açıklamada Açık Öğretim Üniversitesi öğrencilerine Rize Üniversitesi'nde ücretsiz ders verileceğini ve ücretsiz derslerden faydalanmak isteyen AÖF'lilerin Rize Üniversitesi'ne başvuruda bulunup kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Rektör Okumuşoğlu geçen yıl ücretsiz verdikleri derslere 850 AÖF öğrencisinin iştirak ettiğini bu yıl ise ücretsiz derslere katılacak AÖF'li öğrenci sayısının 1000'in üzerinde olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Okumuşoğlu'nun yazılı açıklaması şu şekilde: Üniversitemiz tarafından Açıköğretim Fakültesi Öğrencilerine yönelik olarak yurt çapında sürdürülen "Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri"nin yürütülebilmesi amacıyla, 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri için ders programları hazırlanmış olup dersler (Milli Bayram günleri ve AÖF Ara sınavlarının yapıldığı günler hariç) cumartesi ve pazar günleri, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi'nde yapılacaktır.

İlk ders 9 Ocak 2010 Cumartesi saat 09.00'da başlayacaktır. Dersler 23 Mayıs 2010 Pazar günü sona erecektir.

Derslere girecek öğrenciler, AÖF öğrencilerinin ve Üniversitemiz Öğrencilerinin bağlı oldukları Kanun ve Yönetmeliklere uymakla yükümlüdürler. Kurallara uymayan öğrenciler Anadolu Üniversitesi AÖF Dekanlığına bildirilecek ve haklarında disiplin soruşturması açılacaktır.

Dersler ücretsiz olup, ders kayıtları Üniversitemiz Rektörlüğünde (Genel Sekreter Yardımcılığında) yapılmaktadır. Ders kaydı için nüfus cüzdanı, AÖF Öğrenci Kimlik Kartı ve bir adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir.

Ders programı ve sınıflar, kayıt olacak öğrenci sayısına göre düzenleneceğinden kayıt olmayan öğrenciler derslere alınmayacaktır.

RİZE ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN ÜCRETSİZ VERİLECEK DERSLERİN ADI:

1. Sınıf Dersleri

Genel Matematik, İktisada Giriş, Genel Muhasebe,

2. Sınıf Dersleri

İstatistik, Muhasebe Uygulamaları, İktisat Teorisi

3. Sınıf Dersleri

Maliyet Muhasebesi, Türk Vergi Sistemi, Finansal Yönetim, İngilizce