Arafat'ın mezarı açıldı

Arafat'ın mezarı açıldı
Filistin Eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölümünü incelemek üzere oluşturulan soruşturma komisyonunun başkanı Tevfik Tayravi, Arafat'ın naaşından örnek alma operasyonunun sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.
Tayravi, Ramallah'taki Cumhurbaşkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında, Fransız, İsveç ve Rus uzmanların naaştan DNA örneği aldığını, operasyonun sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti.
 
Üç ay sürebilecek soruşturmaya değinen Tayravi, ''Sonuç ne olursa olsun gerçeklerin ortaya çıkması için Filistin tarafı da soruşturmaya devam edecek'' dedi.
 
Filistin Hükümeti tarafından görevlendirilen Tıp Komitesi Başkanı Abdullah el-Beşir de sonuçların kesin olması için tıbbi heyetin naaştan 20 örnek aldığını, komitenin heyetten tüm zehir çeşitlerini incelemesini istediğini belirtti.
 
Beşir, ''Naaş, üzerinden zaman geçmiş diğer tüm naaşlarda doğal olarak olması beklenen şekilde bulundu'' diye konuştu.
 
Batı Şeria'daki Filistin Hükümeti'nin sağlık bakanı Hani Abidin ise naaşın, çıkarılmadan tüm heyetin onayıyla DNA örneği alınmasının ardından, başka yere nakledilmeden yerine yerleştirildiğini belirtti.
 
Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) eski lideri Yasir Arafat'ın Ramallah'taki mezarı, bu sabah Fransız yargıçların huzurunda, İsviçre ve Rusya'dan gelen komisyonların gözetiminde açılmıştı. Uzmanların onayı ile naaş çıkarılmadan DNA örneği alınmıştı.
 
Yasir Arafat, 11 Kasım 2004'te Paris'teki Percy Askeri Hastanesi'nde 75 yaşında hayata gözlerini kapatmıştı. Arafat'ın eşi Süha Arafat, eşine ait kıyafetleri incelenmek üzere Lozan'da bulunan bir laboratuvara vermişti.
 
Kıyafetlerde yüksek oranda radyoaktif polonyum maddesine rastlanması üzerine Arafat'ın suikast sonucu öldürüldüğü yönündeki şüpheler artmıştı. Fransa'da görülen davada, savcının talebi üzerine Arafat'ın mezarının açılmasına karar verilmişti.