Arama Kurtarma Ekibi İlk Eğitimlerini Tamamladı

Arama Kurtarma Ekibi İlk Eğitimlerini Tamamladı
Çayeli Doğa Sporları ve İhtisas Kulübü (ÇAYDOSK) tarafından kurulan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet göstermesi amaçlanan Arama Kurtarma ekibi ilk eğitimlerini tamamladı.

Ülkemizin Arama Kurtarma faaliyetlerinde en uzman kuruluşlarından bir tanesi olan İstanbul İtfaiyesi Eğitim Merkezi’nde 12 günlük temel eğitim alan ÇAYDOSK Arama Kurtarma Rize’ye döndü.

ÇAYDOSK Genel Sekreteri Adem Köse konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Bölgemiz sürekli yağış alan bir bölge olduğundan dolayı sel, heyelan gibi doğal afetlerle sürekli karşı karşıya kalmaktayız. ÇAYDOSK olarak bu tür afetlerde bölge insanımıza yardımcı olmak açısından kulübümüz bünyesinde bu arama kurtarma ekibini oluşturma gereksinimi hissettik. Bu anlamda kulübümüzün bünyesinde 10 kişiden oluşan ekibimizle ilk temel eğitimini İstanbul İBİTEM ’de aldık. Bu çerçevede İstanbul’da eğitim süresince kurtarma ekibimize desteklerini esirgemeyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a, Çekmeköy Fen İşleri Müdürü Köksal Kaşıkçı’ya, Sarıyer Gençlik Spor İlçe Müdürümüz Namık Şişman’a, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel’e, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nurkal Dedetaş‘a, Çekmeköy Belediye Başkan Danışmanı Sedat Kasarcı’ya ve İBİTEM ’de eğitim süreci boyunca bizlere ilgilerini esirgemeyen tüm İBİTEM personeline kulübümüz ve ekibimiz adına teşekkür ediyorum. Ekibimizin bundan sonraki süreçte daha etkin ve deneyimli olması adına çalışmalarına ve eğitimlerine devam edecektir. Bu anlamda tüm kuruluşların, iş adamlarının ve yerel yöneticilerimizin desteklerine ihtiyaç duymaktayız” dedi.

arama-kurtarma-ekibi-ilk-egitimlerini-tamamladi-1.jpg

arama-kurtarma-ekibi-ilk-egitimlerini-tamamladi-2.jpg

arama-kurtarma-ekibi-ilk-egitimlerini-tamamladi-3.jpg

arama-kurtarma-ekibi-ilk-egitimlerini-tamamladi-4.jpg

arama-kurtarma-ekibi-ilk-egitimlerini-tamamladi-5.jpg

arama-kurtarma-ekibi-ilk-egitimlerini-tamamladi-6.jpg

arama-kurtarma-ekibi-ilk-egitimlerini-tamamladi-7.jpg

arama-kurtarma-ekibi-ilk-egitimlerini-tamamladi-9.jpg

arama-kurtarma-ekibi-ilk-egitimlerini-tamamladi-10.jpg