Araplar Rize'de Mülk Sahibi Olmak İstiyor

Araplar Rize'de Mülk Sahibi Olmak İstiyor
Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi’ne Arap turist akını yaşanırken, bölgeye gelen Araplar artık gezmeye değil yerleşmeye geliyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi’ni ziyaret eden Arap turist sayısı her geçen yıl katlanarak artıyor. Bölgenin sahip olduğu bitki örtüsü, bol su kaynakları ve muhafazakar yapısından etkilenen Arap turistler, tatillerini geçirmek için bölgeyi tercih ediyor.

Rize Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, bölgeye gelen Araplar'ın Rize’de gördükleri ilgi, hizmet ve doğadan çok etkilendiklerini belirterek, “İlimizi ziyaret eden Arap turist sayısında hızlı bir artış var. Geçtiğimiz yıl ilimizi 2 bin civarında Arap turist ziyaret ederken bu yıl bu rakam ilk altı ayda 10 bini buldu. Yıl sonuna kadar ilimizi 20 bin civarında Arap turistin ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.

Rize’yi ziyaret eden Arap turistlerin neredeyse tamamı aileleri ile birlikte geliyor ve konaklamak için yaylaları ve iç kesimleri tercih ediyor. Termal turizme ağırlık veren Araplar bölgede doğa yürüyüşü, jeep safari, rafting gibi etkinliklerden de istifa edebiliyor.

ARAPLAR BÖLGEDE MÜLK SAHİBİ OLMAK İSTİYOR

arap-turistler.jpg

Bölgeye gelen Araplar satın almak için bölgede arazı ve ev arıyor. Bölgede yabancılara satılan ev ve arazilerin neredeyse tamamı Araplar tarafından satın alındı.

Aileleri ile birlikte tatillerini Rize’de geçiren Arap turistler yaptıkları açıklamalarda, “Burası cennetten bir parça. Hayal ettiğimiz cennet gibi. Her yerden su fışkırıyor. Her yer yeşil ağaçlarla dolu. Burada inançlarımız ölçüsünde ailemizle birlikte rahatlıkla tatilimizi geçirebiliyoruz. Türklerin bize karşı olan ilgisi ve yakınlığı memnuniyet verici. Her yıl buraya gelebilmek için burada ev ve arazi sahibi olmak istiyoruz. Buradan ev ve arazi almayı çok istiyoruz. Bu bölgeden mülk edinebilmemiz için yetkililerden yardım istiyoruz” diye konuştular.