Ardeşen GSK Avrupa'da Turladı

Ardeşen GSK Avrupa'da Turladı
Ardeşen GSK, Avrupa Challenge Kupası'nda Energa AZS Koszalin ile 31-31 berabere kalmasına rağmen tur atlayan taraf oldu.

Ardeşen GSK, Avrupa Challenge Kupası'nda Energa AZS Koszalin'i eleyerek son 16 takım arasına girdi ve adını 4. tura yazdırdı. Kupada 4. tur maçları 2015 Şubat ayında oynanacak. Karşılaşmada 6 sayı geriye düşen Ardeşen GSK, taraftarının da desteğiyle müsabakadan hiç kopmadı ve önce aradaki farkı kapadı ardından son saniyelerine 1 farkla önde girdiği mücadelede, rakibin son saniyede kullandığı 7 metre penaltı atışını gole çevirmesiyle karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla tur atlayan ve adını son 16 takım arasına yazdıran temsilcimiz Ardeşen GSK oldu.

ardesen-gsk.20141123211315.jpg

Karşılaşmayı, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Rize İl Müdürü İdris Altuntaş, MHP Rize İl Başkanı O. Cem Kazmaz, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz, Ardeşen GSK Onursal Başkanı Dursun Yaşaroğlu'nun yanısıra tribünleri dolduran binlerce taraftar izledi.

huseyin-karaman-resat-kasap-ersin-yazici.jpg

Ardeşen GSK Bayan Hentbol Takımı, Polonya'nın Energa AZS Kozsalin takımıyla Avrupa Challenge Kupası 3. Tur 2. maçında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Spor Salonunda karşılaştı. Rakibiyle 31-31 berabere kalarak tur atlayan taraf oldu. Karşılaşmanın ilk yarısını ise 19-13 konuk takım önde tamamladı.

ardesen-gsk-energa-azs-koszalin-1.jpg

Dün oynanan ilk maçı 34-27 kazanan Ardeşen GSK, 7 sayılık farkın verdiği avantajla rövanş maçına rehavetle çıkarken az kalsın bu rehavetin kurbanı oluyordu. Dünkü farkın rahatlığıyla karşılaşmaya istediği gibi başlayamayan temsilcimiz karşılaşmanın ilk yarısını da 6 sayı farkla yenik kapattı. 

İkinci yarıda kaleci Berna Zor ve Aycan Taş ikilisinin çıkardığı toplar seyirciyi de harekete geçirdi. Perihan ve Aslı ile bulduğu gollerle farkı kapatan Ardeşen GSK maçı da 31-31 berabere tamamlayarak 4. tura yükseldi.

ardesen-gsk--4.-tura-yukseldi-6.jpg

Ardeşen GSK'da Aslı İskit 11 golle takımını mağlubiyetten kurtarırken Perihan 8, Yaroslava 4 golle skora en fazla katkı yapan oyuncular oldu. Rakip Energa AZS Koszalin'de ise Carolina 9 golle en fazla gol atan oyuncu oldu. Konuk takımda ayrıca Aleksandra ve Dorota kaydettikleri 6'şar golle Ardeşen GSK'nın galibiyet almasının önüne geçti.

ardesen-gsk-energa-azs-kozsalin.jpg

ARDEŞEN GSK: 31  ENERGA AZS KOSZALİN : 31

Ardeşen Gençlik: Berna Zor, Aycan Taş, Neslihan Yakupoğlu, Mehtap Gençoğlu, Özlem Sürek 1, Perihan Topaloğlu 8, Kübra Şen 2, Duygu Özakaydın, Yaroslava Burlechenko 4, Fatmagül Sakızcan 2, Sandra Nikçeviç 3, Aslı İskit 11

Energa AZS Koszalin: İzabela Prudzienica, Carolina Calska 9, Aleksandra Kobilecka 6, Johanna Chmiel 2, Paulina Muchocka 3, Johanna Zaloga 1, Dorota Blaszczyk 6, İoana Monaila, Helene Kristin Balle, Sylwia Matuszczyk 4

İlk yarı: 13-19

İki dakika cezası alanlar: Aslı İskit (2), Yaroslava Burlechenko (2) (Ardeşen Gençlik), Aleksandra Kobilecka, Johanna Chmiel, Paulina Muchocka (Energa AZS Koszalin)

ardesen-gsk-energa-azs-kozsalin-maci.jpg

Karşılaşma sonrası ise Rize Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindekiler, çeyrek finale bir adım daha yaklaşan ve adını son 16 takım arasına yazdıran Ardeşen GSK'lı sporcularla teknik heyet ve yöneticileri tebrik ederek toplu fotoğraf çektirdi.

ardesen-gsk-4.-tura-yukseldi-1.jpg

ardesen-gsk-4.-tura-yukseldi-2.jpg

ardesen-gsk-4.-tura-yukseldi4.jpg

ardesen-gsk-4.-tura-yukseldi-3.jpg

huseyin-karaman-hikmet-vurgun.jpg