Ardeşen GSK Fırtınası Avrupa’yı Sarstı

Ardeşen GSK Fırtınası Avrupa’yı Sarstı
Ardeşen GSK, Avrupa Challenge Kupası 3. Tur ilk maçında Energa AZS Koszalin’i 34-27 mağlup ederek rövanş için avantaj elde etti.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulubü (GSK), Avrupa Challenge Kupası 3. Turunda Polonya ekibi Energa AZS Koszalin’i 7 sayı farkla 34-27 mağlup ederek yarın ki (Pazar günü) rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı.

ardesen-gsk-energa-azs-koszalin-7.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Spor Salonu'nda oynanan ve ilk devresi başa baş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Ardeşen GSK, soyunma odasına 15-14 yenik girdi.

2. Devrenin başında da etkili oyununu sürdüren Polonya ekibi, ilerleyen dakikalarda Ardeşen GSK’nın seyircisinin de desteğiyle oyuna ağırlığını koyması ve patlayan bir volkana dönüşmesi sonucu Fırtına’ya direnemedi.

Temsilcimiz üst üste kaydettiği gollerle aradaki farkı gittikçe açmaya başladı ve kalan dakikalarda da bu farkı korumayı başararak sahadan galip ayrıldı ve yarın ki maç öncesi büyük bir avantaj yakaladı.

Rövanş maçı yarın (Pazar günü) saat:16.00’da Ardeşen'de oynanacak. Temsilcimiz berabere kalsa yada 6 sayı farkla yenilse dahi tur atlayan taraf olacak.

Karşılaşmayı, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz, Ardeşen GSK Onursal Başkanı Dursun Yaşaroğlu'nun yanısıra tribünleri dolduran binlerce taraftar izledi.

ardesen-gsk.20141122180716.jpg

Salon: Ardeşen Meslek Yüksekokulu

Hakemler: Mads Dahl Hermann ve Jesper Madsen (Danimarka)

Ardeşen Gençlik: Berna Zor, Aycan Taş, Neslihan Yakupoğlu, Mehtap Gençoğlu, Perihan Topaloğlu 9, Kübra Şen 1, Yaroslava Burlechenko 2, Fatmagül Sakızcan 6, Mehtap Gençoğlu, Sandra Nikçeviç 5, Aslı İskit 11

Energa AZS Koszalin: Beata Kovalczyk, Carolina Calska 8, Aleksandra Kobilecka 6, Paulina Muchocka 4, Dorota Blaszczyk 3, İoana Monaila 1, Helene Kristin Balle, Sylwia Matuszczyk 5

İlk yarı: 14-15

İki dakika cezası alanlar:  Neslihan Yakupoğlu, Sandra Nikçeviç (Ardeşen Gençlik),  Helene Kristin Balle (2) (Energa AZS Koszalin)

ardesen-gsk.20141122212324.jpg

AYCAN DEVLEŞTİ!

Teknik Direktör Hikmet Vurgun, Ardeşen GSK’nın Alt Yapısında Yer Alan, 17 Yaşındaki Genç Kaleci Aycan Taş’a bir süre şans verirken, genç yetenek bu şansı iyi şekilde değerlendirip, adeta kalede devleşti. Henüz 17 yaşında olan Aycan, karşısındaki yıldızlar topluluğuna geçit vermedi ve tarihi galibiyete önemli katkı sağladı.

BERNA DEVRALDI

İlk yarı kalede sorun yaşayan Berna, Aycan’ın kaleyi devralmasıyla bentçe teknik ekip tarafından verilen taktiklerle yeniden hazırlandı. Bir süre sonra yeniden Aycan’dan kaleyi devralan Berna, kalede muhteşem bir performans sergileyerek, takımına büyük katkıda bulundu.

ardesen-gsk-1.20141122212333.jpg

ASLI AVRUPA’DA DA TUTULMADI

Lig’de attığı gollerle adından söz ettiren Aslı İskit, maç boyunca 11 gol atarak yıldızlaşırken, Perihan Topaloğlu 9, Fatmagül Sakızcan 6, Sandra Nikceviç 5, Yaroslava Burlachenko 2 ve Kübra Şen 1 golle skora katkı sağladı.

ESKİ DİŞİ ATMACA, RAKİP OLDU!

Geçen sezon Lig’de ve Avrupa Kupasında Ardeşen GSK forması terleten İoana Manoila, Ardeşen GSK’nın rakibi Polonya Energa AZS Koszalin formasıyla eski takımına karşı oynadı. Manoila maç boyunca sadece 1 gol atabildi.

ardesen-gsk-2.20141122212342.jpg

SEYİRCİ TAKIMI SIRTLADI!

Maçın başından sonuna kadar dolu tribünlere karşı oynana maç da, özellikle maçın son bölümlerinde adeta volkan gibi patlayan taraftarlar, Ardeşen GSK’nın son 15 dakika içerisinde kazandığı hızlı hücumlara büyük katkı sağlarken, galibiyetin gerçek kahramanları ise onlar oldu.

ARDEŞEN GSK, YARIN Kİ MAÇ SAATİNİ BEKLİYOR!

Yarın oynanacak olan rövanş maçı öncesi, özel bir program düzenleyen Hikmet Vurgun takımı Ayder yaylasında konaklandırma kararı aldı. Ayder’deki Kaçkar Resort Otel’de dinlenmeye çekilen dişi atmacalar, yarınki maç saatini Ayder Yaylasında bekleyecek.

ardesen-gsk-energa-azs-koszalin-5.jpg

ardesen-gsk-energa-azs-koszalin-6.jpg

ardesen-gsk-energa-azs-koszalin-8.jpg

ardesen-gsk-energa-azs-koszalin-9.jpg

ardesen-gsk-energa-azs-koszalin-10.jpg

ardesen-gsk-energa-azs-koszalin-11.jpg