Ardeşen GSK, Kanarya'yı Avladı Fırtına'yı Sürdürdü

Ardeşen GSK, Kanarya'yı Avladı Fırtına'yı Sürdürdü
Ardeşen GSK Fırtınası devam ediyor. Hentbol Bayanlar Süper Liginde deplasmanda 1907 Kanarya Spor Kulubü’nü 38-31 mağlup eden Ardeşen GSK, ilk devreyi galibiyetle tamamladı.

Hentbol Bayanlar Süper Lig 9. hafta mücadelesinde 1907 Kanarya Spor Kulubü’nü İstanbul deplasmanında 38-31 mağlup eden Ardeşen GSK, ilk yarıyı 2. sırada tamamladı.

İstanbul Pendik Kurtköy Spor Salonunda oynanan müsabakada karşılaşmanın başından sonuna kadar rakibi önünde üstün bir oyun sergileyen Ardeşen GSK,  1907 Kanarya Spor Kulubü’nü 38-31 mağlup ederek ilk devreyi galibiyetle kapadı. Karşılaşmanın ilk devresini de temsilcimiz 18-12 önde tamamladı.

Mehmet Taşkın ve İsmail Doğan hakem çiftinin yönettiği karşılaşma da, Ardeşen GSK’nın gollerini Aslı İskit (10), Fatmagül (5), Perihan (5), Duygu (4), Kübra (4), Neslihan (4), Mehtap (4) ve Yaroslava (2) gol kaydetti.

ARDEŞEN GSK, 3 KULVARDA DA FIRTINA ESTİRİYOR

Hentbol Bayan Ligi 2014-2015 Sezonu, Avrupa Kupası ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda mücadele eden ve 3 kulvara da fırtına gibi başlayan ve içeride dışarıda rakiplerini dize getiren Ardeşen GSK, tüm imkansızlıklara ve yıldız oyuncularının sakatlanarak devreyi kapatmasına  rağmen gösterdiği performansla gerek Süper Ligde, gerek Türkiye Kupasında gerekse de Avrupa’da rakip takımların korkulu rüyası oldu.

LİGDE VE AVRUPA'DA RAKİPLERİN KORKULU RÜYASI OLDULAR

Yaşadığı olumsuzluklar karşısında takımdaki birlik ve beraberlikle beraber forma giyen tüm sporcuların, arkadaşlarının yokluğunu aratmamak adına gösterdikleri üstün performans Ardeşen GSK’nın zirvede yer almasını sağlarken, Rize ekibi ilk devreyi 8 galibiyet ve 1 mağlubiyetle Ankara Yenimahalle Belediyespor’un ardından 16 puanla 2. Sırada tamamladı.

YILDIZ OYUNCULARIN SAKATLIKLARI BELİNİ BÜKÜNCE TEK MAĞLUBİYET GELDİ

Tek yenilgisini yıldız oyuncuları kaleci Jelena Pisl ve hem golcüsü hem savunmacısı olan bir başka yıldız isim olan Olga Vashuck’un sakatlıklarından dolayı oynayamadığı karşılaşmada şanssız bir şekilde ilk yarının lideri Ankara Yenimahalle Belediyespor’dan alan temsilcimiz, Rize’de oynanan bu karşılaşmayı 2 sayı farkla 31-29 kaybetmişti.

Yaşadıkları sakatlıklar sonrası uzun bir süre takımdan ve sahalardan uzak kalan Kaleci Jelena Pisl’in Mart ayında, golcü Olga Vashuk’un ise Şubat 2015’te oynanacak Avrupa Kupası 4. Tur maçları öncesi sahalara döneceği bilgisine ulaşıldı.

SÜPER LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI ARDEŞEN GSK

Rakip filelere gönderdiği 300 golle ilk yarının en golcü takımı olan Ardeşen GSK, kalesinde gördüğü 233 golle de en az gol yiyen 3 takımdan biri olmayı başarırken aynı zamanda lider Ankara Yenimahalle Belediyespor ile birlikte 9 maçta 8 galibiyetle en fazla galibiyet alan takım oldu.

KUPA, LİG, AVRUPA FARKETMEZ ARDEŞEN GSK AFFETMEZ

Süper Ligdeki başarılı performansını Avrupa’ya da yansıtan ve Avrupa Challenge Kupası’nda adını son 16 takım arasına yazdırarak 4. Tura yükselme başarısı göstererek tarih yazmaya devam eden Karadeniz ekibi Ardeşen GSK, ligin 2. Devresine Kastamonu deplasmanında 17 Ocak 2015 tarihinde Kastamonu Belediye Spor Kulubü ile yapacağı maçla başlayacak.

Temsilcimiz ayrıca Türkiye Kupası 2. tur müsabakalarında 10-12 Ocak 2015 tarihleri arasında Ankara Gazete Yeni Mahalle’nin ev sahibi olduğu D Grubunda Ankara Gazete Yeni Mahalle ve 1907 Kanarya Spor Kulubü ile çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.

Ardeşen GSK’nın, Avrupa Kupası 4 Tur maçları ise 2015 Şubat’ta başlayacak.

İŞTE SÜPER LİGDE İLK YARI PUAN DURUMU

hentbol-bayanlar-super-lig-ilk-devre-puan-durumu.jpg